Sota el títol de "Auscultant Chopin. Música i músics des d'una òptica mèdica " el Dr. Lluís Orozco va oferir una conferència en què posava de manifest com van arribar a condicionar l'obra de molts compositors i músics il·lustres les molèsties i patologies que van patir al llarg de la seva vida.
La conferència, que va tenir lloc el passat cap de setmana a l'escola de música Victòria dels Àngels de Sant Cugat, feia un repàs de compositors als quals la salut va condicionar la seva carrera. És el cas de Chopin, de qui erròniament sempre s'ha dit que va morir de tuberculosi pulmonar, així com d'altres errors patobiográficos en altres figures de la música. A la xerrada també es va posar èmfasi en les patologies freqüents derivades de la pràctica musical (musculars, en els tendons i lligaments, dentals, dermatològiques ...) i que cal conèixer per evitar o en tot cas tractar a temps i correctament.
El dimarts 23 de gener s'emetrà al programa "Assaig General" de Catalunya Música una entrevista gravada al Dr. Orozco. http://www.ccma.cat/catradio/assaig-general/Este enlace se abrirá en una ventana nueva on parla de música i medicina.