2018-02-23-PHOTO-000004652018-02-23-PHOTO-00000465

Davant l'expectació dels pacients més petits de l'hospital, el periodista i presentador Manel Fuentes ha conduït un acte en què els protagonistes han estat els nens i nenes i els llibres. La recentment estrenada biblioteca compta amb un catàleg de més de dos-cents llibres de literatura infantil i juvenil a disposició de tots els pacients pediàtrics. La iniciativa s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració d'Atresmedia, que ha fet una aportació de llibres i ha seguit el projecte des del seu inici fins a la inauguració; a la donació de col·laboradors anònims, així com a l'esforç dels professionals de la planta de pediatria.

Aquesta i altres iniciatives que es duran a terme aquest any en el servei de pediatria responen al projecte d'humanització que el centre està impulsant per millorar l'experiència del pacient pediàtric.
Si bé és conegut el benefici de la lectura, en els nens hospitalitzats aquest benefici es multiplica exponencialment ja que repercuteix indirectament en la seva salut. Entrar en un hospital és un procés estressant per als pacients pediàtrics, s'endinsen en un entorn desconegut i hostil a primera vista i se separen de la seva rutina familiar, escolar i social que els aporta la seguretat. Aquí és on un llibre, un conte, una història explicada ajuda a la relaxació i a reduir l'estrès. El llibre ajuda a alliberar tensions, a relativitzar problemes i obre la porta a nous escenaris, aconseguint que l'atenció es focalitzi en altres camps lluny de la seva "realitat hospitalària". I amb això, a l'estar més relaxats, poden afrontar la seva experiència de pacient amb més tranquil·litat, confiança i millor estat d'ànim.

La biblioteca està formada per dos mòduls movibles que es trobaran cada dia, de 8 a 15 h, a la sala d'espera de la planta de pediatria a l'abast dels nens i la família. Els mòduls són movibles per arribar fins i tot als nens i nenes que no es poden moure de l'habitació. Entre els títols hi ha llibres per a totes les edats, i el servei de préstec estarà gestionat pel personal administratiu amb la col·laboració del personal sanitari.