Les hèrnies discals a la columna cervical són una patologia freqüent entre la població i poden produir un dolor intens al clatell, que pot estendre’s i provocar forts mals de cap. Si l'hèrnia discal cervical afecta una arrel nerviosa pot causar, a més, un dolor agut irradiat en un braç, entumiment i falta de força al braç i fins i tot a la mà. Ara, un equip de cirurgians i investigadors del Morgenstern Institute of Spine (MIS) del Centre Mèdic Teknon han aconseguit realitzar amb èxit una nova intervenció quirúrgica que permet extreure una hèrnia discal de la columna cervical mitjançant una mínima incisió –menys de mig centímetre– al coll del pacient.


Amb aquesta nova tècnica, que es realitza amb anestèsia local i una sedació lleu, s'aconsegueix l'alta hospitalària menys de 24 hores després de la cirurgia, s'evita de realitzar grans abordatges quirúrgics i estalvia la rehabilitació.


Mitjançant una mínima incisió a la pell i un endoscopi de menys de 5 mm de diàmetre es poden visualitzar totes les estructures de la columna cervical i abordar l'hèrnia discal de manera segura. La visualització de totes les estructures anatòmiques de la columna, mitjançant una càmera d'alta definició i irrigació contínua, facilita al cirurgià un treball segur i precís a la columna cervical. El Morgenstern Institute of Spine va ser pioner a practicar aquest tipus d'intervencions a la columna lumbar amb resultats excel·lents i ara l'ha aplicat amb èxit a la columna cervical per tractar una triple hèrnia discal cervical.


discografíadiscografía

«Gràcies a la cirurgia endoscòpica s'aconsegueixen, d'una banda, resultats comparables amb les tècniques quirúrgiques clàssiques de la columna cervical. I, d'una altra, l'endoscòpia cervical permet una recuperació postoperatòria molt més ràpida, menys de 24 hores des de la cirurgia, la qual cosa comporta una millora substancial en la qualitat de vida del pacient. Aquests avantatges converteixen aquest procediment en el futur mètode quirúrgic a utilitzar en la cirurgia de la columna cervical», ha afirmat el cirurgià principal i líder de l'equip, el Dr. Rudolf Morgenstern.


«Per al pacient, a més, suposa un gran benefici obtenir la dilatació dels teixits del coll amb l'endoscopi, sense haver de tallar ni dissecar plans, i, d’aquesta manera, poder reduir el sagnat al mínim. Gràcies a la mínima manipulació dels teixits, aquesta tècnica endoscòpica permet tractar simultàniament diversos nivells alhora, com en el cas presentat aquí. Amb l'endoscopi, l'estabilitat del nivell operat no queda compromesa, la qual cosa ens permet prescindir de pròtesis discals. Això afavoreix una ràpida recuperació del pacient amb una reducció dels riscos i complicacions de la cirurgia», afegeix el Dr. Christian Morgenstern. L'especialista també afegeix que, si no hi ha complicacions, els pacients poden rebre l'alta en menys de 24 hores.


El Morgenstern Institute of Spine del Centre Mèdic Teknon és un centre especialitzat en cirurgia no invasiva de la columna vertebral, pioner a Espanya en la cirurgia endoscòpica i percutània de la columna vertebral lumbar i cervical amb més de 20 anys d'experiència en aquest tipus de cirurgies.

Font: Morgenstern Institute of Spine
Etiquetes: hernia discal cervical | cirugía endoscópica