S'ha celebrat amb èxit de participació la 1a Jornada Multidisciplinària de Malalties Inflamatòries i Autoimmunes Sistèmiques a Centro Médico Teknon. Més de 70 professionals de la salut han assistit a la jornada organitzada per ISADMU, Unitat Multidisciplinar de facultatius de 17 especialitats diferents, que té per objectiu la millora del diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients amb malalties autoimmunes sistèmiques i inflamatòries.

ISADMU1

Els continguts del programa han abastat diverses especialitats, amb la intervenció d'experts de primer nivell. La primera part de la jornada ha comptat amb la participació dels tres directors d'ISADMU. A càrrec del Dr. Juan Muñoz Ortego, reumatòleg de Centre Mèdic Teknon, s'ha posat en relleu l'impacte de l'Osteoporosi en les malalties inflamatòries sistèmiques. De la mà del Dr. Xavier García-Navarro, del servei de Dermatologia, s'ha tractat les afectacions sistèmiques de la Psoriasi. I el Dr. Miquel Sans, ha exposat com optimitzar la teràpia no biològica en els pacients amb malaltia de Crohn i colitis ulcerosa.

Altres temes tractats han estat les noves dianes terapèutiques en la artritis reumatoide, a càrrec del professor Juan Gómez Regne, President Electe de la Societat Espanyola de Reumatologia; l'actualització de les manifestacions cutànies en el lupus eritematós, de la mà de la Dra Isabel Bielsa, de l'Hospital Germans Trias i Pujol; i la teràpia biològica de la malaltia inflamatòria intestinal en l'any 2017, a càrrec de la Dra. Elena Ricart, de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Segons paraules dels coordinadors de ISADMU, avançar en el coneixement d'aquestes malalties és clau per poder oferir una assistència de qualitat i excel·lència. La visió d'un mateix problema de salut des de diferents punts de vista augmenta la comprensió de la malaltia i per tant millora l'atenció del pacient.