higienemans2

Per tal de sensibilitzar als ciutadans sobre la importància d’una correcta higiene de mans en la prevenció de la transmissió de malalties infeccioses, el Centre Mèdic Teknon ha acollit avui una activitat que mitjançant un senzill experiment ha permès comprovar de forma immediata si el rentat de les mans s’ha dut a terme de forma correcta.

La col·locació de les mans sota una llum ultraviolada després d’una higiene prèvia amb un producte antisèptic ha facilitat que cada participant en l’experiment pogués apreciar per contrast de forma molt clara si alguna de zona de les seves mans no havia quedat completament neta.

El contagi d’un 80% de malalties infeccioses com ara la grip o el refredat es produeix a través de les mans, segons estimacions de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC). Una correcta higiene de les mans esdevé aleshores imprescindible per frenar la propagació de gèrmens, especialment a l’àmbit hospitalari. Sonia Tortajada, infermera al Departament de Control d'Infeccions, Qualitat i Documentació Clínica de Centre Mèdic Teknon, destaca la importància del temps que es destina al rentat de mans, és a dir, com més temps s'inverteixi en el rentat de mans, més microbis s'eliminen; per eliminar els gèrmens es requereix un rentat d'almenys 15 segons. Però per protegir-se a si mateix i protegir altres persones contra infeccions, l'ideal és rentar-se les mans durant 30 segons ".

L’activitat de prevenció que s’ha dut a terme avui al vestíbul de Consultes Externes de l’Hospital dec Bellvitge forma part de les accions divulgadores de La Marató de TV3, dedicada aquest any a les malalties infeccioses, i està impulsada per l’empresa multinacional alemana Hartmann, especialitzada en el sector de la salut i focalitzada en prevenció d’infeccions.