cabecera especialidad
Cirugía Cardiovascular

Cirurgia Cardiovascular

Les tècniques més actuals en cirurgia del cor

La Unitat de Cirurgia Cardiovascular de l'Institut Cardiovascular Teknon està formada per equips d'especialistes de gran prestigi que tenen una àmplia experiència en el maneig i el tractament de la patologia cardiovascular utilitzant les tècniques més actuals de Cirurgia del Cor.

El cor és un múscul complex que actua com una bomba, impulsant la sang a tot el cos. Les operacions més habituals de cor són aquelles relacionades amb el canvi o la reparació de vàlvules cardíaques, i per solucionar les obstruccions de les artèries coronàries. En altres ocasions, els problemes relacionats amb el cor es troben a l'artèria aorta, les membranes que rodegen el cor (pericardi), o en defectes ja presents en el moment del naixement (malalties congènites).

L'equip de cirurgia cardiovascular és especialista en la reparació de vàlvules, evitant així la substitució per pròtesis artificials en la complexa operació de Ross i en cirurgia de reconstrucció de les cavitats cardíaques. Així mateix, al llarg dels anys, s'han desenvolupat múltiples tècniques quirúrgiques que minimitzen l'agressió al cor i l'organisme. Entre aquestes tècniques hi ha la cirurgia coronària amb el cor latent, els dispositius de mini-circulació extracorpòria, la cirurgia de la fibril·lació auricular o la cirurgia cardíaca sense sang.

Amb l'objectiu d'oferir la millor solució per al seu problema cardíac, l'Institut Cardiovascular Teknon disposa d'un equip multidisciplinari compost per professionals de la salut que treballen de manera conjunta: cirurgians, cardiòlegs, anestesistes, perfusionistes, intensivistes del postoperatori, personal d'infermeria, rehabilitacions, etc.