Cáncer de mamaCáncer de mama

Reconstrucció mamària

Una mama d'aspecte natural i amb els millors resultats estètics

Després d'una mastectomia (parcial o total) per càncer de mama, l'especialista ha de valorar la possibilitat de realitzar una reconstrucció de la mama. Gràcies a les tècniques actuals, el cirurgià plàstic pot recrear una mama amb aspecte natural, inclosa l'aureola i el mugró, i de forma, mida i textura similar a la mama no operada. Les tècniques utilitzades a Centro Médico Teknon permeten, en la majoria de casos, salvar la pell de la mama, la qual cosa permet millors resultats. La reconstrucció mamària permet a la pacient recuperar la seva imatge corporal i comporta un benefici a nivell psicològic, oncològic i estètic.

Tot i que la majoria de pacients són candidates a una reconstrucció mamària després de l'extirpació de mama per càncer, un equip multidisciplinari (format per l'oncòleg, el cirurgià plàstic reconstructiu, el cirurgià general, el ginecòleg i el radiooncòleg) haurà d'avaluar cada cas per determinar la viabilitat de la reconstrucció i la tècnica més apropiada per a cada pacient. Els resultats són definitius.

La reconstrucció no retarda l'administració d'un tractament de quimioteràpia o radioteràpia, tot i que s'ha de tenir en compte per decidir la tècnica de reconstrucció.