Quins són els símptomes?

El símptoma més característic que pot assenyalar l’existència d’un limfoma és la inflamació d’un gangli limfàtic, cosa que es coneix com una "adenopatia". No necessàriament han d’existir altres molèsties i, per això, pot passar desapercebut durant molt de temps.

En ocasions, sobretot els limfomes agressius i molt agressius, sí que es produeixen símptomes de malaltia, com pèrdua de pes, falta de gana, febre, sudoració profusa o cansament.

Les adenopaties del limfoma poden aparèixer, sobretot, al coll, axil·les o a les engonals. En ocasions pot augmentar la mida del fetge i la melsa. Per últim, a vegades el limfoma afecta els òrgans com l’estómac, l’os, el pulmó, el cervell o el testicle.

Sempre que aparegui un gangli limfàtic inflamat, és a dir, que una persona es noti un "bony", sigui quina sigui la seva localització, és important que acudeixi a un metge per tal que ho valori i determini si s’ha de fer alguna prova, tot i que la causa més freqüent de l’aparició d’una adenopatia és que existeixi una infecció, moltes vegades banal.