Roger Argelich

Roger Argelich Ibáñez

Especialitat: Medicina Interna
Especialitat: Medicina Interna
Telèfon: 93 290 62 00 (ext 306863)
Hospitals on treballa:
  • Centro Médico Teknon
Especialitats que atén:
  • Medicina Interna

El Dr. Roger Argelich és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (2002). Va realitzar la residència a l'Hospital Clínic de Barcelona ​​on va obtenir l'especialització en Medicina Interna (2008), sent triat Premi Fi de Residència al millor resident de l'Institut Clínic de Medicina i Dermatologia (ICMiD) de l'Hospital Clínic de Barcelona (2008).

Dins de la Medicina Interna, la seva àrea de subespecialització són les Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, cursant la seva formació mèdica especialitzada com a metge intern resident (MIR) del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona (2006-2008). Així mateix, va realitzar un "Observership" en Infecció Nosocomial al Departament de Malalties Infeccioses de l'Hospital Beth Israel Deaconess Medical Center de Boston (2006), un Màster de SIDA a la Universitat de Barcelona (2009) i un Màster d'Aplicació i Control de la terapèutica Antimicrobiana Hospitalària a la Universitat Autònoma de Barcelona (2011).

El Dr. Argelich és membre de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC) i de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC). Així mateix, ha publicat diversos articles en revistes especialitzades en Medicina Interna i Malalties Infeccioses, incloent HIV Medicine, AIDS Research and Human Retroviruses, Diagnostic Microbiology & Infectious Disease, Epidemiology & Infection, Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, Emergències i Medicina Clínica.

Des de 2010 forma part de la Unitat de Medicina Teknon d'Hospitalització al Centro Médico Teknon del Grupo Quirónsalud. La seva activitat assistencial s'ha centrat en el diagnòstic complex, les infeccions comunitàries i nosocomials (especialment la infecció de pròtesis articulars), així com les infeccions de transmissió sexual, incloent la infecció per VIH i SIDA. Així mateix, és membre del Grup de Treball pel Control i Prevenció de la Infecció Nosocomial de Centro Mèdico Teknon, duent a terme diverses iniciatives com el "Protocol de vigilància clínica d'hemocultius, líquids estèrils i aïllament de gèrmens multiresistents al Centro Médico Teknon" ( 2013), "Estudi de l'adequació a la prescripció d'antibiòtics d'ampli espectre al Centro Médico Teknon" (2013) o el "Pla de reducció de la infecció de ferida quirúrgica en pròtesi total de maluc i genoll al Centro Mèédico Teknon" (2016 ).