especialidad-cabecera-oncologiaespecialidad-cabecera-oncologia
prevencion del cancerprevencion del cancer

Avaluació i prevenció del càncer

La Unitat d'Avaluació i Prevenció del Càncer de l'Instituto Oncológico Teknon és una innovadora activitat assistencial que ofereix als seus pacients valoració i avaluació del risc de càncer en funció de la seva història personal i familiar

Avui en dia, el càncer és la malaltia amb més incidència que existeix en el nostre entorn. S'estima que actualment es diagnostiquen a Espanya uns 162.000 casos de càncer l'any i d'aquests, uns 33.000 es diagnostiquen a Catalunya. Els càncers més freqüents són el càncer de pulmó, el càncer colorectal, el càncer de pròstata a homes i el càncer de mama a dones.

La gran majoria de càncers, entre un 75 i un 80% normalment són causats per factors ambientals. Els factors de risc són el tabac, l'obesitat, una vida sedentària (poc exercici físic), una dieta rica en greixos, el consum d'alcohol, l'exposició solar i l'exposició a substàncies cancerígenes.

El 20% dels càncers restants apareixen en un context d'agregació familiar, probablement de causa mixta (genètica i ambiental) i un petit percentatge (5-10%) pot estar causat per la presència d'una predisposició genètica de forta expressió que es transmet en diferents generacions.

La Unitat d'Avaluació i Prevenció del Càncer de l'Instituto Oncológico Teknon és una innovadora activitat assistencial que ofereix als seus pacients valoració i avaluació del risc de càncer en funció de la seva història personal i familiar i la possibilitat de realitzar un estudi genètic per a pacients amb predisposició hereditària al càncer.