Test ThrombosisChip

Els factors genètics podrien explicar el 60% dels casos de trombofília. Es poden identificar?

La trombofília és la tendència a desenvolupar trombosis (coàguls sanguinis) a causa d'anormalitats en el sistema de coagulació de la sang. Segons l'estudi EMET (Estudio Multicéntrico Español de Trombofília), els factors genètics explicarien el 60% de l'etiologia de les trombosis. No obstant, el 40% restant es deu a factors ambientals, com ara la dieta o el tabaquisme.

Un terç dels pacients amb trombofília congènita pateixen el seu primer episodi de Trombosi Venosa Profunda (TVP) quan apareix un factor de risc adquirit com l'obesitat, les malalties cardíaques i oncològiques o l'embaràs.

En què consisteix ThrombosisChip?

ThrombosisChip és un estudi de 12 variants en la freqüència al·lèlica en 7 gens relacionats amb el risc de patir Malaltia Tromboembòlica Venosa (MTEV). D'aquesta forma el pacient pot conèixer la propensió a patir patologies trombofíliques. El test ThrombosisChip, que es realitza mitjançant una anàlisi de sang, també inclou un estudi de les dades clíniques del pacient que ponderen els factors de risc per a la trombofília.

És indispensable identificar les persones amb alt risc, com en el cas de les dones embarassades per poder reduir la incidència i les complicacions durant l'embaràs.

En quins casos és recomanable sotmetre's a l'anàlisi ThrombosisChip?

És recomana realitzar l'anàlisi ThrombosisChip en els casos de:

  • Si existeixen antecedents familiars de trombofília.
  • En embarassos d'alt risc (avortaments recurrents, preeclàmpsia, errades implantacionals, etc.)

Aquesta anàlisi tan sols es realitza sota prescripció mèdica.

Quins resultats ofereix aquesta prova?

A més de l'anàlisi genètica i de les dades clíniques que ponderen els factors de risc, l'anàlisi ThrombosisChip inclou un informe personalitzat de recomanacions per al pacient.

Els resultats de l'anàlisi ThrombosisChip estan disponibles en un termini de 31 dies laborables.

L'anàlisi ThrombosisChip no substitueix la visita amb un especialista. En cas que pateixi algun factor de risc relacionat amb la trombofília, és important que acudeixi al seu metge.