Saltar al contingut

La ceguesa por DMAE exsudativa és evitable

Contra el fatalisme dels qui addueixen que tard o d’hora la DMAE exsudativa sempre acaba en ceguesa, la nostra experiència a l’Institut de la Màcula demostra que, amb el tractament adequat, pacients amb 10 anys d’evolució amb aquesta patologia mantenen un nivell de visió que els permet fins i tot seguir llegint.

Jordi Monés TeknonJordi Monés Teknon

Els fàrmacs contra la DMAE exsudativa són un aliat potent contra aquesta malaltia que no fa tant de temps portava els pacients a una ceguesa pràcticament irremeiable. Avui en dia no ens hem de resignar: amb el tractament adequat, que comença amb un diagnòstic precís de les condicions particular de cada pacient, la DMAE humida es pot domesticar.

Aquesta realitat conviu amb una altra que ens entristeix i ens revolta gairebé a parts iguals: tres de cada quatre pacients diagnosticats amb aquesta patologia no segueixen el tractament adequat. Aquesta és una evidència recollida en les publicacions científiques de referència. Perquè el tractament de la DMAE no consisteix només en administrar un fàrmac en qüestió. S’ha de fer a temps i amb la cadència i la persistència adequades. Què significa aquesta adequació? No hi ha cap pauta estàndard: cada pacient té les particularitats pròpies, i aquestes són la clau per frenar la malaltia.

Precocitat, proactivitat i durabilitat

Per això diem que basem els nostres tractaments en 3 factors fonamentals: precocitat, proactivitat i durabilitat.
  • Precocitat: quan abans comencem a tractar, més probabilitats tindrem de frenar l’evolució de la patologia.
  • Proactivitat: ens hem d’avançar a aquelles evolucions possibles per poder minimitzar-ne les conseqüències.
  • Durabilitat: som davant d’una malaltia crònica i degenerativa els tractaments de la qual, ben administrats, poden frenar-ne la progressió i hem de persistir per no deixar que avanci.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'Institut de la Màcula

Si a vostè o a algun familiar proper us han diagnosticat DMAE exsudativa no us resigneu a la pèrdua de visió sense valorar abans de manera adequada els condicionants de cada cas concret. En el Institut de la MàculaEste enlace se abrirá en una ventana nueva tenim l’experiència i els mitjans per tractar aquesta patologia amb les millors garanties.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.