La Fundació Quirónsalud és conscient que la salut és una pedra angular del desenvolupament econòmic i humà de totes les societats i de la seguretat mundial, a més de ser part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per això, ha fet lliurament d'una nova edició dels seus Premis a la Cooperació Internacional en salut a cinc projectes, seleccionats entre els presentats a aquesta tercera convocatòria.

Amb una dotació de 10.000 euros cadascuna, aquestes ajudes a la Cooperació Internacional tenen com a finalitat donar suport a projectes i iniciatives de cooperació internacional en matèria de salut, realitzades en conjunt amb entitats socials que treballin en aquest àmbit i que comptin amb professionals de Quirónsalud, així com la consecució de diversos objectius de salut, desenvolupament i vida en zones amb baixos recursos i amb poblacions necessitades, contribuint en la millora de l'assistència sanitària i el coneixement assistencial.

Aquests premis, que es consoliden amb aquesta tercera edició, busquen no sols reconèixer i incentivar el treball que molts professionals del Grup porten anys realitzant en aquesta matèria, sinó també animar i donar suport a noves iniciatives.

Els projectes premiats d'aquesta edició han estat:

  • "El dret a sentir", de la Fundació García-Ibáñez: Aquesta entitat porta 23 anys repartint audició a molts nens pel món. En aquest cas, el projecte, del qual és col·laborador el Dr. Luis García Ibáñez, otorrinolaringòleg de Centre Mèdic Teknon i vicepresident de la Fundació García-Ibáñez, se centra en ajudar nens completament sords a sentir mitjançant un implant coclear, un elèctrode que estimula la còclea i així les ones del so són captades pel cervell. Els destinataris del projecte són persones afectades de sordesa severa, profunda o total, diagnosticades com a candidates a l'implant coclear: nens de famílies sense recursos econòmics o residents en països en vies de desenvolupament, i els candidats són seleccionats per la comissió de la Fundació.
  • Projecte Adama, de la Fundació Clavel: L'objectiu concret del projecte és el desplaçament d'una expedició mèdica formada per professionals sanitaris (neurocirujanas/us, anestesistes, infermeres/us), i d'altres especialitats durant deu dies a l'hospital de Adama, a Etiòpia, per a contribuir a la millora de la salut de pacients amb patologies de columna i/o cerebrals, tant en la població infantil com en l'adulta. Un altre dels objectius concrets en el qual col·labora el Dr. Pablo Clavel Laria, Neurocirujano de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, és la formació especialitzada del personal sanitari local, així com la donació de material mèdic i quirúrgic necessari.
  • Projecte de Perpetuació del personal sanitari local en el Departament d'otorrinolaringologia dels Campaments de Refugiats del Poble Sahrauí en Tinduf (Algèria), de ENYANIN ONG: La situació de "fugida de cervells" o de pèrdua de personal sanitari a l'Àfrica actual continua sent un dels problemes més greus i difícils de solucionar, sobretot en aquesta població en situació de refugiats crònics. El projecte en el qual col·labora el Dr. Antonio Caravaca, otorrinolaringòleg de l'hospital Quirónsalud Camp de Gibraltar i director mèdic de ENYANIN ONG, tracta d'arrelar i aconseguir la perpetuació del personal sanitari local en un departament de ORL en el qual es porta treballant sobre el terreny gairebé 30 anys, i del qual han emigrat massa sanitaris gairebé formats.
  • Programa de salut comunitària a la ciutat de l'alegria a Calcuta (l'Índia), de la Fundació Colors de Calcuta: Aquesta iniciativa, de la qual són ambaixadors els doctors Josep GuindoSoldevila, Ignasi Duran Robert, Xavier Viñolas Prat, membres de la Unitat de Cardiologia de l'Hospital Quirónsalud Barcelona, es realitza en el centre mèdic amb atenció mèdica primària i especialitzada que cogestiona l'ONG local Seva SanghSamiti, a Calcuta, en el barri de Pilkhana.
  • "Camizungo autosostenible", de Món Orenda: El projecte s'enfoca en el desenvolupament i sostenibilitat dels habitants de Camizungo, a Angola. Sota un programa molt complet, amb el qual col·labora el departament de Persones i Organització Hospital Quirónsalud Sagrat Cor i Infanta Luisa, Món Orenda s'encarrega de donar suport a projectes annexos. Actualment una de les parts pendents és crear la sostenibilitat del lloc mèdic inaugurat en 2019. Per a això duran a terme un programa de formació, capacitació, diagnòstic de malalties i dotació de medicaments necessaris.