cabecera especialidadcabecera especialidad
urgencias pediatricasurgencias pediatricas

Urgències Pediàtriques

El Servei d'Urgències Pediàtriques atén els pacients pediàtrics des dels 0 fins als 16 anys

El Servei d'Urgències Pediàtriques atén els pacients pediàtrics des dels 0 fins als 16 anys. Es troba integrat a l'Àrea general d'Urgències del centre. Disposa de l'equipament i de les instal·lacions adequades a l'edat del pacient, amb un accés propi i diferenciat dels pacients adults i sales d'espera adaptades al pacient pediàtric.

El servei està format per un equip de pediatres, neonatòlegs, cirurgians i traumatòlegs, amb el suport d'un equip d'infermeria especialitzat i personal administratiu les 24 hores del dia, tots els dies de l'any.

Per entendre millor el funcionament de l'àrea cal saber que:

  • Els recursos del servei s'estableixen en funció de les variables previsibles d'afluència diàries, setmanals, estacionals i epidemiològiques. Tot i així, com a tot servei d'urgències, hi pot haver circumstàncies que alterin aquestes previsions i, en conseqüència, els temps d'espera en determinats moments poden ser diferents als desitjats.
  • Els pacients són atesos en funció de la gravetat o urgència de la seva patologia, seguint un sistema de priorització (triatge) informatitzat i estructurat, segons el motiu de consulta i l'estat del pacient. Per això no sempre coincideix l'ordre d'arribada amb l'ordre d'atenció al pacient.
  • El servei disposa les 24 hores del dia de suport dels serveis de diagnòstic, proves complementàries i altres especialistes del centre.
  • Els pediatres de guàrdia podran atendre telefònicament qualsevol aclariment sobre una assistència efectuada o orientació al pacient, però no efectuaran diagnòstics ni aplicaran tractaments per telèfon.
  • Recordi que les trucades telefòniques interfereixen el funcionament normal del servei i l'assistència als pacients que hi són en aquest moment.

L'àrea d'Urgències Pediàtriques disposa de:

  • 6 boxs totalment equipats
  • 3 boxs d'observació
  • Sala d'espera exterior pròpia
  • Sala d'espera interior

Coordinació:
Dra. Ana Maldonado Rius

Equip:
Dra. Yoselyn Aguilar Rodríguez
Dr. Lucas Degano Iglesias
Dra. Mercedes Gámez Fernández
Dr. Ignacio Guimerá San Juan
Dra. Gabriela López Fernández
Dra. Sandra Romero Vargas
Dr. Carlos Rueda Chiva
Dr. Eduard Saltor Torrent
Dra. Irma Suarez Pellín
Dr. Gastón Vázquez Pirillo