Saltar al contingut

Presbícia: quan és el moment d'usar ulleres?

Fa pocs dies el Dr. Ferran Mascaró, oftalmòleg de Teknoftal, a Centre Mèdic Teknon, va participar en la Setmana de la Salut, organitzada per SEAT, per a parlar de presbícia, un tema que ens afecta tothom a mesura que anem complint anys.

125125

Fa posc dies, el Dr. Ferran Mascaró, oftalmòleg de Teknoftal, a Centre Mèdico Teknon, va participar en la Setmana de la SalutEste enlace se abrirá en una ventana nueva, organitzada per SEAT, per a parlar de presbícia, un tema que ens afecta a tots a mesura que anem complint anys.

A partir de l'explicació de l'anatomia de l'ull, el Dr. Mascaró explica què és el cristal·lí, com funciona i què succeeix amb el pas del temps. El cristal·lí es caracteritza per ser flexible, una característica essencial per a enfocar, gràcies al múscul ciliar, que li dona la forma adequada, segons la distància a la qual es troben els objectes.

Encara que hi ha molts factors que poden incidir en l'enduriment del cristal·lí, com el tabac o el sol: però és el pas dels anys i la pèrdua de col·lagen la causa principal de l'enduriment d'aquesta lent situada a l'interior de l'ull i de la pèrdua de la capacitat d'enfocar. Això és el que es coneix com a "presbícia" o "vista cansada" i sol aparèixer a partir dels 40-45 anys.

El procés d'enduriment del cristal·lí s'acaba complicant quan la pèrdua de col·lagen provoca que el cristal·lí s'opacifiqui i que la visió sigui de mala qualitat. És el que es coneix com a cataracta. En aquest moment, les ulleres no són suficients i és necessària una intervenció quirúrgica per a substituir l'interior del cristal·lí. En la conferència, el Dr. Mascaró explica com es realitza la intervenció i quins són els tipus de lents intraoculars que s'utilitzen.

Com a concussió, podem dir que la presbícia, també coneguda com a "vista cansada", és una condició comuna a mesura que envellim. Els primers símptomes poden ser dificultats per a llegir o veure objectes de prop clarament. Sovint, les persones amb presbícia han d'allunyar els objectes per a poder veure'ls bé.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'Institut Oftàlmic Teknoftal

L'Institut Oftàlmic TeknoftalEste enlace se abrirá en una ventana nueva, un equip d'oftalmòlegs que abasten totes les àrees de l'especialitat utilitzant les tècniques de diagnòstic i tractament més avançades.

Si detectes que tens dificultats per a llegir textos amb lletra petita, especialment en condicions de poca llum, o si estàs experimentant maldecaps o fatiga visual després d'activitats com la lectura, pot ser un bon moment per a fer una revisió oftalmològica.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.