Evaluación y prevención del cáncerEvaluación y prevención del cáncer
evaluación y prevención cáncerevaluación y prevención cáncer

Evaluació i Prevenció

Avui dia el càncer és la malaltia amb més incidència que hi ha al nostre entorn. S'estima que actualment es diagnostiquen a Espanya uns 162.000 casos de càncer a l'any i uns 33.000 es diagnostiquen a Catalunya. Els càncers més freqüents són el càncer de pulmó, el càncer colorectal, el càncer de pròstata en homes i el càncer de mama en dones.

La gran majoria de càncers, entre un 75 i un 80%, són esporàdics i normalment es deuen a factors ambientals. Els factors de risc són el tabac, l'obesitat, una vida sedentària (poc exercici físic), una dieta rica en greixos, el consum d'alcohol, l'exposició solar i l'exposició a substàncies cancerígenes.

El 20% dels càncers restants apareix en un context d'agregació familiar, probablement de causa mixta (genètica i ambiental), i un petit percentatge (5-10%) es pot deure a la presència d'una predisposició genètica de forta expressió que es transmet en diferents generacions.

La Unitat d'Avaluació i Prevenció del Càncer de l'Institut Oncològic Teknon és una activitat assistencial innovadora que ofereix als seus pacients valoració i avaluació del risc de càncer en funció de la seva història personal i familiar, i la possibilitat de realitzar un estudi genètic per a pacients amb predisposició hereditària al càncer.