Saltar al contingut

Iniciem campanya de conscienciació sobre la importància de ser proactius en la seguretat dels pacients

Per a recordar la importància de la implicació de pacients, famílies i professionals en la seguretat, hem instal·lat unes caixes en les quals descobriràs qui és el protagonista en la seguretat dels pacients.

L'evidència recolza de manera contundent que la participació activa dels pacients en la seva pròpia cura comporta millores significatives en la seguretat, satisfacció i resultats generals de salut. En aquest context, s'ha establert el lema "Donem veu als pacients!" per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el ferm propòsit de fomentar la inclusió activa dels pacients en totes les esferes relacionades amb l'atenció sanitària.

Un dels elements clau per a materialitzar aquesta visió és la creació de plataformes que permetin a pacients, les seves famílies i comunitats expressar les seves inquietuds, expectatives i preferències. Un exemple concret d'aquesta iniciativa és la instal·lació de "capsetes de reflexió" en les quals, en obrir-les, es revela un mirall que reflecteix el protagonista de la seguretat del pacient: el mateix pacient, familiar o professional. Aquest simbolisme reforça la idea que tots som part integral del procés d'atenció mèdica i tenim un paper fonamental en la millora de la seguretat.

En la seguretat del pacient, tothom és essencials!

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Insertar comentario
Autor

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.