Saltar al contingut

5 Recomanacions per a prendre la medicació sense dany

Amb motiu del Dia de la Seguretat del Pacient, l'OMS proposa el lema Medicació sense mal. Alicia Ávalos, farmacèutica adjunta i coordinadora del Servei de Conciliació de la Medicació et dona 5 recomanacions per a prendre la medicació de manera segura.

Seguridad medicamentosSeguridad medicamentos

Sota el lema "Medicació sens dany", i a proposta de l'OMS, el 17 de setembre se celebra el Dia de la Seguretat del PacientEste enlace se abrirá en una ventana nueva. Els medicaments salven vides; però de vegades causen danys greus, si no els usem de manera adequada.

Segons l'organització internacional "Totes les persones del món prendran, en algun moment de la seva vida, medicaments per a prevenir o tractar malalties. No obstant això, els medicaments de vegades causen danys greus si s'emmagatzemen, prescriuen, dispensen o administren indegudament o si es controlen de manera insuficient".

5 Recomanacions per prendre la medicació sense dany

Alicia Ávalos, farmacèutica adjunta i coordinadora del Servei de Conciliació de la Medicació et dona 5 consells per prendre la medicació de manera segura.

  • Comprova'n seva integritat i caducitat. Abans de prendre un medicament, comprova la data de caducitat i l'aspecte. Mai prenguis una medicació caducada o que hagi canviat de color o consistència
  • Compra els teus medicaments a oficines de farmàcia autoritzades per a la venda física o en línia, ja que són les úniques que ens garanteixen la qualitat dels fàrmacs.
  • Abans de prendre un medicament comprova que és el fàrmac i la dosis prescrits pel metge. Segueix sempre les indicacions del teu metge o farmacèutic
  • Emmagatzema i conserva els medicaments segons les indicacionsde l'envàs i el prospecte. Guarda sempre el medicament en el seu envàs original per a evitar confusions. Guarda'ls en llocs frescos i secs, lluny de l'abast dels nens, i evitant emmagatzemar-los en la cuina o el bany. Tingues en compte que alguns medicaments han de guardar-se en la nevera, per això és important revisar sempre l'apartat de conservació del prospecte.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

  • Si preneu més d'un medicament, és recomanable que tingueu una llista precisa i actualitzada amb els noms, les dosis i les hores en les quals pren la medicació, perquè pugui consultar-la sempre que sigui necessari. A més, aquesta llista pot ser molt útil quan hagi d'assistir a qualsevol centre de salut per a donar la informació més correcta possible sobre el seu tractament actual. Recordeu que durant l'ingrés a l'hospital és important informar el metge de tots els medicaments o remeis naturals que preneu.

La qualitat i la seguretat del pacient Este enlace se abrirá en una ventana nueva formen part del nostre ADN, 20 años d'acreditació Joint Commission ens avalen.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.