Saltar al contingut

Operació de galindons. En què consisteix?

El galindó és una deformitat del primer metatarsià i de la falange proximal del primer dit del peu. Per a tractar-los, és necessària una intervenció quirúrgica i avui t'explico en què consisteix.

Juanetes doctor mayralJuanetes doctor mayral

L'hàl·lux abductus valgus, conegut com a galindó és una deformitat que afecta el primer segment metatarsodigital del peu, que afecta, per tant, el primer metatarsià juntament amb els seus dos sesamoideus, el primer dit i l'articulació que els uneix, la 1a articulació metatarsofalángica o 1a AMF.

Causes dels galindons

Són múltiples els factors que poden causar els galindons. Les hipòtesis destacades sobre l'etiologia o causa última de l'hàl·lux valgus són: genètiques, hereditàries, calçat, hormonals, sexe i el patomecàniques, és a dir, la manera de caminar.

Símptomes dels galindons

La majoria dels meus pacients, es queixen de dolor articular perquè augmenta la deformitat de l'os, ja que, aquest es desplaça cap a fora, sofrint molèsties en caminar i generant dolor, a més de la pressió del calçat, més accentuat en dones a causa del calçat més estret.

La intervenció quirúrgica

Proves complementàries

Abans del tractament quirúrgic és necessari realitzar proves complementàries com l'estudi de la marxa i l'estudi radiològic per a determinar quina és la tècnica més idònia per a cada pacient

La tècnica MIS per a la intervenció de galindons

Segons el resultat de les proves complementàries, recomanem abordar la intervenció a través de la tècnica LES MEVES (mínima incisió i petites perforacions en la pell) o a través de la tècnica oberta (obertura de la pell), atès que, no tots els abordatges són vàlids segons l'estat del pacient. I a més de la tècnica d'incisió, cal tenir en compte la tècnica per a intervenir en l'os.

La intervenció de l'os

La que més utilitzo en els meus pacients és l'osteotomia capital (cort en l'os) T. Chevron o Austin triplanar, que quan és convenient, reforcem amb caragols no absorbibles o caragols reabsorbibles (els absorbeixen el mateix cos)..

L'anestèsia en la intervenció de galindons

El tipus d'anestèsia que es precisa és, sedació i anestèsia local, cosa que permet que el pacient pugui donar suport al peu immediatament, i la recuperació és més ràpida. En la majoria de casos, en 3 hores poden marxar al seu domicili, amb una sabatilla postquirúrgica.

Durada de la intervenció quirúrgica

Una intervenció quirúrgica dura uns 50 minuts, i en funció de la tècnica podria allargar-se alguna cosa més, i utilitzem un tipus de sutura que permet que no faci falta llevar els punts perquè el propi cos els absorbeix. Els embenatges postoperatoris duren de 3 a 4 setmanes, podent-se calçar al mes sense problema.

Els resultats i l'evolució de les cirurgies realitzades en l'última dècada en Centre Mèdic Teknon, pel que fa a intervenció de galindó, han estat altament satisfactòries per als meus pacients.

L' Institut Daniel Mayral

L'InstitutEste enlace se abrirá en una ventana nueva ofereix serveis de visita bàsica de podologia i estudis biomecànics, que es concreten en el tractament més adequat a cada cas: tractament rehabilitador amb suports plantars d'última generació, tractament dels dits amb Silicona SILMA, o si fos necessari, tractament quirúrgic.

Teknon-banner-blog-CATTeknon-banner-blog-CAT

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.