Com és el postoperatori?

Generalment cal estar mínim dues hores a la clínica després de la intervenció. La durada exacta dependrà de la complexitat de cada cas i de l’evolució de cada pacient.

En sortir de quiròfan el pacient pot portar uns tamponaments nasals i una fèrula. Les primeres hores després de la intervenció convé estar-se al llit amb el cap elevat, per tal de minimitzar la inflor del teixit i la possibilitat que apareguin blaus.

Els primers dies, la cara es pot inflar, però la inflamació desapareix al cap de pocs dies i es constata la millora.

Mentre es porta el tamponament, no hi sol haver dolor, però es pot notar embotament de cap, orelles taponades, sequedat i molèsties a la gola, molèsties a les dents, i en alguna ocasió molèsties nasals, llàgrimes excessives o estornuts.

Al cap de 3 dies de la intervenció es fa una visita de control, es treuen els tamponaments (si no s’ha fet abans) i es canvia la fèrula. És molt recomanable anar a la visita amb un acompanyant. En aquesta visita, la persona operada ja pot veure la seva nova fesomia, cosa que genera molta tranquil·litat.

Un cop destamponat pot persistir certa obstrucció nasal deguda a la inflamació postquirúrgica. A mida que van passant els dies la inflamació es va reduint i millorant progressivament. És normal no notar una millora immediata. Hi pot haver certa disminució de l’olfacte, que es recupera, encara que el més habitual és que olori més que abans.

Entre 1 setmana i 10 dies després de l’operació es treu la fèrula, en una segona visita de control.

Per tal que la recuperació sigui més ràpida i menys molesta, oferim tractaments amb teràpies complementàries.

Entre 1 i 2 setmanes després de la rinoplàstia ja no sol haver-hi cap senyal evident de l’operació, tot i que pot persistir una lleugera inflor durant alguns mesos.

La millora és progressiva, i els resultats definitius s’obtenen entre els 6 mesos i els 2 anys. Durant tot aquest temps es fan controls postoperatoris puntuals.