Saltar al contingut

Dia del Càncer de Mama al Centre Mèdic Teknon

Enguany, si vens a Centre Mèdic Teknon el Dia del Càncer de Mama, trobaràs punts de llibre amb instruccions per a l'autoexploració mamària, tote bags i una inspiradora exposició protagonitzada per dones. T'hi esperem!

Autoexploración mamariaAutoexploración mamaria

Aquest 19 d'octubre en Centre Mèdic Teknon celebrarem el Dia del Càncer de Mama amb diverses activitats per a visibilitzar aquesta malaltia, de la qual en 2022 es van diagnosticar 34.750 nous casos, segons la Societat Espanyola d'Oncologia MèdicaEste enlace se abrirá en una ventana nueva (SEOM, que a més indica que es calcula que 1 de cada 8 dones espanyoles tindrà un càncer de mama en algun moment de la seva vida.

Durant tot el dia, a les dones que acudeixin a Centre Mèdic Teknon se'ls obsequiarà amb un punt de llibre en el qual trobaran com dur a terme una autoexploració mamària i quan. A més, rebran una tote bag per a visibilitzar la malaltia. Finalment, els assistents podran visitar l'exposició de Joan Artigas PlanasEste enlace se abrirá en una ventana nueva protagonitzada per dones.

Autoexploració Mamària. La detecció precoç del càncer de mama és a les teves mans

L'autoexploració mamària pot ajudar a localitzar de forma anticipada senyals que faciliten la detecció precoç del càncer de mama.

Mètodes de palpació

Blog Teknon CatBlog Teknon Cat

Posició dempeus

Posición de piePosición de pie

Aixeca els braços per sobre del cap i inspecciona amb cura tots dos sens. Busca qualsevol anormalitat, com expulsió de líquid pels mugrons, plecs, clots, pell escatosa (pell de taronja) o protuberàncies (bonys).

Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.27.25Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.27.25

A continuació pressiona les mans fortament sobre els malucs i inclina't lleugerament cap al mirall, mentre empenys les espatlles i colzes cap endavant. Aquests dos moviments mostren qualsevol canvi en el contorn del pit.

Autoexploración mamaria TeknonAutoexploración mamaria Teknon

Examina la teva mama dreta amb la gemma dels dits de la teva mà esquerra, pressionant suaument amb moviments circulars, de dins cap a fora, en el sentit de les agulles del rellotge. Palpa buscant la presència de masses o punts dolorosos.

Palpación mamariaPalpación mamaria

Examina l'axil·la amb la gemma dels dits, de nou amb moviments circulars, tractant de determinar la presència de masses o zones toves, o de qualsevol engruiximent o inflor sota la pell.

Autoexploración mamaria TeknonAutoexploración mamaria Teknon

Examina el mugró sense canviar de posició. Pressiona'l suaument i observa si es produeix alguna secreció o sagnat. Repeteix aquest i els passos anteriors invertint la posició dels braços.


Posició recolzada

Autoexploración recostadaAutoexploración recostada

Per examinar la mama dreta, estira't i col·loca un coixí o una tovallola enrotllada sota de la teva espatlla, per sota de la teva espatlla dreta. Posa la teva mà dreta al darrere del cap i amb el colze elevat.

Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.10Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.10

Amb la gemma dels dits de la mà esquerra pressiona suaument descrivint de nou moviments circulars.

Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.18Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.18

Continua donant la volta a la mama. Palpa tota la superfície a la recerca de masses, zones toves o enfonsades. Igual que en la posició dempeus, presta especial atenció a la zona que va des de la mama a l'axil·la i a l'axil·la mateixa.

Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.27Captura de Pantalla 2023-10-16 a las 18.28.27

Per a examinar la mama esquerra, repeteix els passos anteriors invertint la posició dels braços.


A la dutxa

exploración mamaria en la duchaexploración mamaria en la ducha

Aprofita el moment de la dutxa per a revisar les mames i axil·les. Amb l'aigua amb sabó és més fàcil trobar masses i anomalies.



Si detectes qualsevol anomalia, bony, diferència de textura, rugositat... posa't en contacte amb el teu metge

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

El "Temps de la tendresa" l'exposició de Joan Artigas protagonitzada per la dona

Expo Joan Artigas TeknonExpo Joan Artigas Teknon

Del 3 d'octubre al 3 de febrer de 2024 trobaràs l'exposició "Temps de tendresa" de Joan Artigas al vestíbul de Centre Mèdic Teknon.

L'exposició de Joan ArtigasEste enlace se abrirá en una ventana nueva posa en el centre d'atenció a la dona, tot capturant la seva essència atemporal, la seva força i la seva lluita diària. Les obres presenten a una dona solitària i mitològica, descansant en construccions inaccessibles o superant obstacles quotidians amb determinació.

T'animem a visitar-la!

Insertar comentario
Autor

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.