Saltar al contingut

Infart agut de miocardi: des de la detecció fins a la rehabilitació

Cada any, Espanya registra al voltant de 70.000 casos d'infart agut de miocardi, una urgència mèdica que ocorre quan el flux sanguini cap al cor es veu abruptament interromput i causa la mort de teixit cardíac.

Infarto de miocardio Instituto Corazón TeknonInfarto de miocardio Instituto Corazón Teknon

En l'Institut del Cor Quirónsalud Teknon, un equip de reconeguts experts en salut cardiovascular, liderats pel Dr. Juli Carballo, ofereixen una visió integral sobre aquesta condició: des dels seus símptomes inicials fins a les més avançades estratègies de tractament i rehabilitació.

Què és l'infart agut de miocardi?

L'infart, comunament conegut com a atac al cor, es caracteritza per la necrosi d'una porció del múscul cardíac a causa de l'obstrucció d'una o més artèries coronàries. En aquest sentit, és essencial reconèixer els signes d'alarma, que poden variar significativament entre les persones.

Juli Carballo Qué es infarto agudo de miocardio. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaJuli Carballo Qué es infarto agudo de miocardioEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Símptomes d'alerta

Síntomas infarto agudo de miocardio. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaSíntomas infarto agudo de miocardioEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Quins són els signes d'alerta d'un infart de miocardi? La Dra. Antonela Costa assenyala que inclouen, però no es limiten a:

  • Dolor toràcic
  • Dificultat per a respirar
  • Sensació d'opressió en el pit
  • A vegades, nàusees i marejos


La detecció precoç és crucial per a un tractament efectiu i pot marcar la diferència en el pronòstic del pacient.

Diagnòstic i tractament innovador

En el diagnòstic i tractament de l'infart, el temps és clau. Ho explica el Dr. Agustí Jornet.

Captura de pantalla 2024-04-03 a las 8.16.32. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaCaptura de pantalla 2024-04-03 a las 8.16.32Este enlace se abrirá en una ventana nueva

Amb l'avanç de les tecnologies diagnòstiques, com la ressonància magnètica cardíaca, especialistes com la Dra. Marina Huguet poden determinar amb precisió l'extensió del mal cardíac, la qual cosa permet un enfocament personalitzat en el tractament.

Diagnóstico infarto agudo de miocardio. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaDiagnóstico infarto agudo de miocardioEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Els procediments intervencionistes, com el cateterisme cardíac i la implantació de stents, són tècniques habituals que han revolucionat el maneig de l'infart, gràcies a la restauració del flux sanguini i la minimització del mal cardíac.

El Dr. Juli Carballo, explica com és un cateterisme cardíac

Cateteriamo cardíaco Juli Carballo. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaCateteriamo cardíaco Juli CarballoEste enlace se abrirá en una ventana nueva

La rehabilitació cardíaca, un pilar fonamental

El Dr. Guillermo Oller subratlla la importància de la rehabilitació cardíaca postinfart, una etapa crítica que no sols s'enfoca en la recuperació física del pacient, sinó també en la reintegració a les seves activitats quotidianes i en la millora de la seva qualitat de vida.

Rehabilitación cateterismo cardíaco. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaRehabilitación cateterismo cardíacoEste enlace se abrirá en una ventana nuevaUn programa de rehabilitació ben estructurat inclou:

  • Exercici supervisat
  • Educació per a un estil de vida saludable
  • Suport emocional

Prevenció: el rol de l'activitat física i l'alimentació

Mantenir un estil de vida saludable és la pedra angular en la prevenció de l'infart agut de miocardi. L'activitat física regular i una dieta equilibrada són essencials per a enfortir el cor i els vasos sanguinis, la qual cosa redueix significativament el risc d'esdeveniments cardíacs adversos.

Vivir tras infarto agudo de miocardio. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaVivir tras infarto agudo de miocardioEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'infart agut de miocardi continua sent una de les principals causes de morbimortalitat mundials, però amb els avanços en el diagnòstic, tractament i rehabilitació, juntament amb una sòlida prevenció, és possible enfrontar aquest desafiament amb optimisme.

L'Instituto del Corazón de Centro Médico Teknon

L'equip de l'Instituto del Corazón Quirónsalud Teknon està format per professionals amb una àmplia experiència en el camp de la Cardiologia, a més de la tecnologia més innovadora per a tractar a les persones que sofreixen malalties cardiovasculars i acompanyar-les en la prevenció i rehabilitació.


Insertar comentario
Autor

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.