Saltar al contingut

Mastopèxia amb o sense pròtesi: com prendre la millor decisió per a la teva Cirurgia de Mama a Barcelona

La mastopèxia, coneguda com a "elevació" o "lífting de mama", és una de les cirurgies estètiques que requereix una atenció especialitzada. Abans de prendre una decisió és important consultar amb un especialista.

Mastoplexia Teknon Ana TorresMastoplexia Teknon Ana Torres

La mastopèxia, coneguda com a "elevació" o "lífting de mama", és una de les cirurgies estètiques que requereix una atenció especialitzada i detallada. A Barcelona, el lífting de mames és una intervenció sol·licitada per moltes dones que desitgen millorar l'aparença i la posició dels seus pits. No obstant això, abans de prendre una decisió, és crucial realitzar una avaluació exhaustiva de la pacient.

Mastopèxia. Evaluació preoperatòria

Abans de dur a terme una mastopèxia, és essencial dur a terme una avaluació completa de la pacient. Això inclou:

  • Història clínica: s'ha d'analitzar la història clínica personal i familiar de la pacient, incloent-hi al·lèrgies, embarassos previs, lactància materna i qualsevol antecedent de malalties mamàries. A més, s'ha d'avaluar el tipus de pell de la pacient, determinant si és fina, gruixuda, presenta estries o flaccidesa.
  • Estructura de la glàndula mamària: és important conèixer la densitat i elasticitat de la glàndula mamària, així com la forma i posició de les arèoles i els mugrons.
  • Forma i ptosi de la mama: s'ha d'estudiar la forma de la mama i el grau de ptosi o caiguda que presenta.

grados-ptosis-instituto-dra-ana-torres-barcelona-1grados-ptosis-instituto-dra-ana-torres-barcelona-1

  • Excedent de pell: s'ha de mesurar l'excés de pell tant en sentit vertical com horitzontal per a determinar la necessitat de cicatrius addicionals.

Importància del preoperatori

Durant l'avaluació preoperatòria, és fonamental comprendre els desitjos de la pacient, ja que això influirà en el resultat final de la cirurgia. Més volum, projecció, major o menor naturalitat… Així com conèixer si vol pròtesi o no, una cosa molt important.

Alguns errors comuns a evitar en una mastopèxia:

  • Cicatrius innecesaries: no sempre és necessari realitzar una cicatriu vertical en cas de ptosi. La decisió d'utilitzar aquesta cicatriu dependrà del grau de ptosi, la qualitat de la pell i la posició del solc mamari. En molts casos, es pot optar per una cicatriu periareolar, que envolta l'arèola, la qual cosa resulta en una cicatriu menys visible.
  • Pròtesis de pes inadequat: col·locar una pròtesi mamària amb un pes excessiu pot provocar una nova caiguda dels sins a curt termini. L'elecció de la grandària de la pròtesi ha de ser acurada i equilibrada.
  • Cicatrització de la cicatriu periareolar: L'aparença de la cicatriu periareolar és fonamental per al resultat estètic. Es recomana la sutura de reforç intern per a evitar que la pell hagi de suportar la tensió de la cicatrització.

Elecció de pròtesis i tècnica quirúrgica

L'elecció de pròtesi i la tècnica quirúrgica adequada són decisions que han de prendre's en conjunt entre el cirurgià i la pacient. En la majoria dels casos, es prefereix realitzar la cirurgia en un sol temps i utilitzar pròtesis rodones llises. Només en situacions específiques, com a pacients primes, es consideraran pròtesis anatòmiques microtexturades.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'Institut Ana Torres

A l'Institut Dra. Ana TorresEste enlace se abrirá en una ventana nueva, a Centre Mèdic Teknon, disposaràs d'un equip de metges i cirurgians altament especialitzats i experimentats en uns procediments completament segurs, i unes instal·lacions quirúrgiques referents en el sector. Per als implants mamaris, utilitzen productes de la màxima qualitat per a garantir resultats excepcionals.


Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.