Saltar al contingut

Ulleres o inflor a les parpelles després del farciment amb àcid hialurònic

El farciment amb àcid hialurònic és una de les tècniques estètiques més demandades i segures, ja que pot aplicar-se sense haver de “passar per quiròfan”. Encara que ha demostrat ser segur i útil, no està exempt de riscos.

Ojo-hinchado-teknon-barcelonaOjo-hinchado-teknon-barcelona

Què és l’àcid hialurònic?

L'àcid hialurònic és un producte natural que es troba en moltes estructures del nostre cos com, per exemple, els cartílags o les vàlvules cardíaques. Té diferents funcions, segons la zona corporal en la qual es trobi. De fet, prop del 10% del nostre cos conté àcid hialurònic.

Per a què serveix l'àcid hialurònic?

Quan l'àcid hialurònic s'injecta en la pell, actua com a hidratant i ajuda a retardar l'aparició d'arrugues, ja que es restaura la pèrdua de volum que es produeix per l'atròfia que sofreixen els teixits pel pas del temps.

Per què es poden produir ulleres o inflor després del farciment amb àcid hialurònic?

Encara que l'ús de l'àcid hialurònic ha demostrat ser segur i útil, no està exempt de riscos, com per exemple la inflamació de les parpelles a mitjà o llarg termini.

Després de la injecció de la zona del voltant dels ulls amb farciment d'àcid hialurònic, sobretot les parpelles inferiors poden adquirir un color més enfosquit i blavós, amb una inflor que pot ser molt més evident al matí en despertar-nos.

Aquest efecte pot aparèixer a les poques setmanes o al cap de diversos anys del tractament amb àcid hialurònic

Avui dia sabem que l'àcid hialurònic pot trigar molts anys a arribar a dissoldre's per si mateix i últims estudis indiquen també que els farciments facials poden migrar del lloc d'on són inicialment injectats.

En pacients tractats amb farciment d'àcid hialurònic, aquestes bosses a les parpelles poden aparèixer i en realitat no ser bosses, sinó inflor pel farciment injectat en el passat.

Bosses en les parpelles

No hem de confondre les bosses en de les parpelles que apareixen amb motiu de la protusió de greix orbitari, produïda pel pas dels anys, amb la inflor que pot aparèixer en les parpelles a causa d'un tractament previ amb àcid hialurònic.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Quan és necessari retirar l'àcid hialurònic?

L'aparició i persistència d'aquesta inflor pot arribar a afectar psicològicament els pacients. En aquests casos, el tractament consisteix a "retirar" els farciments d'àcid hialurònic per a corregir la inflor i millorar-ne l'aparença.

Com es retira l'àcid hialurònic?

Per a dissoldre’l s'injecta hialuronidasa, que farà que el farciment s'hidrolitzi i desaparegui. En la majoria dels casos, es necessiten un parell de sessions per a aconseguir el resultat desitjat.

En tractar la inflor, s'aconsegueix un resultat més natural, encara que a vegades es posa en evidència que el pacient realment necessita corregir la protusió de greix (o bossa veritable) de les parpelles inferiors per mitjà de la blefaroplàstia. En aquests casos, el farciment amb àcid hialurònic ha deixat d'estar indicat.

Abans d'optar per qualsevol tractament estètic, és clau comptar amb la valoració d'un professional, que et proposarà l'opció més adequada per al teu cas.

L'equip d'Oftalmologia, Cirurgia Oculoplàstica i Cirurgia Oftalmològica del Dr. Miguel González Candial

Satisfacció, resultats, excel·lència mèdica, seguretat i benestar són els valors de l'equip d'Oftalmologia, Cirurgia Oculoplàstica i Cirurgia Oftalmològica que dirigeix el Dr. Miguel González-Candial. Un equip que es caracteritza per una atenció personalitzada de cada pacient, d'acord amb les seves expectatives, necessitats i característiques.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.