Saltar al contingut

Com prevenir les lesions musculars al tennis

En Clínica Tennis Teknon treballem en prevenció. Volem que la pràctica esportiva sigui segura i minimitzar al màxim el risc de lesions.

Clínica del Tenis TeknonClínica del Tenis Teknon

Les lesions musculars es produeixen amb freqüència en el tennis, la majoria de les vegades, a causa de sobrecàrregues. Per a l'equip de la Clínica Tennis Teknon, la prevenció d'aquestes lesions es basa en un triangle màgic. Els angles del qual, són la preparació física, els hàbits alimentaris i una cuidada i sistemàtica pràctica esportiva.

Preparació física

La preparació física consta de treball aeròbic, bicicleta, estiraments i tonificació muscular. L'escalfament prepara i adapta l'organisme per a l'activitat esportiva. Es recomana combinar la velocitat lenta amb la ràpida de manera alterna i progressiva. Ha de realitzar-se abans i després de l'exercici. És fonamental la programació d'una pauta d'estiraments.

Hàbits alimentaris

Els hàbits alimentaris consisteixen en una dieta rica i equilibrada. Per a això, cal incorporar al voltant de 1´5 grams de proteïnes per quilo de pes al dia. És recomanable menjar hidrats de carboni d'absorció lenta com són l'arròs, la pasta i els llegums.

Cal no oblidar que en la contracció muscular intervenen ions com el sodi, el potassi, el magnesi i el calci. La falta d'algun d'ells, pot facilitar la lesió muscular. La dieta assegurarà la ingesta d'aquests ions.

Abans, durant i després de l'exercici, l'esportista ha d'hidratar-se i continuar incorporant hidrats de carboni (glucosa i fructosa) que pot amb begudes isotòniques que han de consumir-se de forma continuada i a petits xarrups.

Sistemàtica

La sistemàtica consisteixen en una dieta rica i equilibrada. Per a això, cal incorporar al voltant de 1´5 grams de proteïnes per quilo de pes al dia. És recomanable menjar hidrats de carboni d'absorció lenta com són l'arròs, la pasta i els llegums.

Consisteix en una revisió mèdica en la qual es poden detectar els factors que predisposen a un tennista a sofrir una lesió, a millorar la tècnica de joc per a evitar lesions, la prevenció amb calçat adequat i vestimenta còmoda, jugar en pistes en bon estat de conservació que evitin lesions i a reincorporar-se a la pràctica esportiva de manera progressiva i acurada després d'una lesió. Respectar el temps de recuperació per a evitar recaigudes.

Demana cita. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaDemana citaEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Clínica del Tennis Teknon

Gràcies a la tecnologia més avançada i a un equip humà format pels professionals més reconeguts en el sector, treballem en la prevenció i rehabilitació de lesions esportives, així com en la promoció de la salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels qui practiquen esport.

La Clínica Tennis TeknonEste enlace se abrirá en una ventana nueva és la primera Clínica internacional dedicada a la recerca i prevenció de les patologies derivades de la pràctica del tennis.

Actualment, el nostre equip multidisciplinari de professionals de la medicina de l'esport no sols està enfocat en el tennis, sinó que gràcies a la seva extensa trajectòria i especialització hem estès la nostra actuació a tots els esports, lliurant una atenció integral.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.