Saltar al contingut

Test de fertilitat. Una eina clau per a planificar la teva maternitat

Actualment la decisió de ser mare s'ha anat retardant per diferents motius. A Espanya, el 30% de les dones té el seu primer fill als 35 anys i un 18% amb més de 40. Analitzem com afecta l'edat en la fertilitat de la dona i descobrim quines són les opcions per a planificar la maternitat.

Reproduccion-asistida-teknon-barcelonaReproduccion-asistida-teknon-barcelona

En l'actualitat, la decisió de ser mare s'ha anat retardant per diferents motius, econòmics, professionals, socials i fins i tot de salut. A Espanya, el 30% de les dones té el seu primer fill als 35 anys, una edat en la qual la fertilitat de la dona comença a disminuir; procés que s'accelera a partir dels 35.

L'edat cronològica, el moment vital idoni, i l'edat biològica, el moment en què els òvuls són de millor qualitat, no sempre coincideixen. La fecunditat mensual de la dona es redueix del 8 al 3% entre els 35 i els 38 anys i el percentatge de dones estèrils a partir dels 40 pot superar el 50%. Aquest canvi en la planificació familiar, juntament amb altres factors menys freqüents, fa que una de cada cinc parelles en edat fèrtil recorri a tractaments de reproducció assistida.

Afortunadament, disposem de tècniques que ens permeten preservar la maternitat i que la dona decideixi el moment més adequat per a ser mare.

La reserva ovàrica

La reserva ovàrica és la quantitat d'òvuls que tenen els ovaris en un moment determinat. Amb el pas dels anys disminueix i n’empitjora la qualitat, encara que existeixen altres causes, com ara cirurgies d'ovari, tractaments oncològics, endometriosi, antecedents familiars o menopausa precoç.

Si una dona es planteja ser mare més enllà dels 30, és important conèixer-la i prendre decisions en funció dels seus plans de futur, ja que si es planteja ser mare més enllà dels 35, és convenient preservar la seva fertilitat i plantejar-se la vitrificació d'òvuls.

Conèixer la reserva ovàrica és clau per a una bona planificació, si no tens clara una maternitat primerenca.

Com es coneix la reserva ovàrica?

La quantitat i la qualitat dels òvuls es pot mesurar mitjançant dues proves:

  • Anàlisi de sang. Permet determinar el nivell d'hormona antimülleriana, que és un indicador molt fiable per a conèixer el nombre d'òvuls. Es pot realitzar en qualsevol moment del dia i del cicle menstrual.

  • Ecografia. Permet fer un recompte dels fol·licles antrales. Aquest valor proporciona informació indirecta sobre la reserva ovàrica. Quants més fol·licles hi hagi, millor. Ha d'efectuar-se en la primera fase del cicle menstrual.

El test de fertilitat en el Centre Mèdic Teknon

En el Centre Mèdic Teknon pots fer-te el test de fertilitat de manera gratuïta per a conèixer la teva reserva ovàrica, de la mà d'un prestigiós equip de professionals. Perquè potser demà vols ser mare.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT


Demana cita ara

Truca'ns al 932 906 022

Escriu-nos al web




La Unitat de Reproducció Assistida Teknon

Dirigida pel Dr. Ramon Aurell, la Unitat de Reproducció Assistida Teknon neix per a ampliar les opcions de tractament de fertilitat per a les dones que ho necessitin.

Aquesta unitat estrenada recentment, compta amb equips tecnològics d'última generació al servei de grans professionals amb una àmplia experiència en el camp de la fertilitat.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.