Saltar al contingut

Embaràs per Nadal. 7 Recomanacions per a gaudir de les festes

És aquest el teu primer Nadal embarassada? Aquí tens 7 consells de Macarena Flo, matrona de Centre Mèdic Teknon perquè gaudeixis de les Festes amb salut i benestar.

Navidad Embarazo TeknonNavidad Embarazo Teknon

Les festivitats nadalenques són aquí, i si estàs embarassada, és important gaudir de la temporada de manera saludable. Aquí t'oferim 7 recomanacions perquè puguis celebrar i cuidar-te al mateix temps.

7 Recomanacions per a gaudir del teu embaràs per Nadal

Àpats nadalencs i embaràs

Durant l'embaràs, l'alimentació és essencial, i per Nadal, has de parar esment especial a allò que menges. Alguns aliments típics d'aquestes dates, com el peix cru, carns poc cuites, fumats, formatges no pasteuritzats i embotits, no són ideals en l'embaràs. Opta per alternatives més segures com a rostits de peix i carns magres, acompanyats de verdures cuites o amanides. També embotits cuits (pernil dolç, botifarra blanca…); els crus / curats, si no has passat la toxoplasmosi, pots congelar-los 48 h.

Finalment, tracta de moderar el consum de dolços i postres, i opta per opcions més saludables basades en fruites de temporada.

Evita l'alcohol

El consum d'alcohol en l'embaràs no és recomanable. Els seus efectes negatius sobre el fetus i la mare estan més que demostrats. Així que t'animem a brindar amb alguna beguda saludable.

És recomanable evitar les begudes amb gas, ja que poden produir molèsties digestives. Millor opta per aigua, infusions o algun còctel sense alcohol i poc sucre.

Redueix el consum de begudes amb cafeïna i teïna.

Prioritza el descans

Gaudeix de la companyia i les reunions respectant la teva rutina de descans, és important per a tu i per al bebè.

Estigues activa

L'exercici físic és fonamental per a mantenir la salut durant l'embaràs. En aquestes festes, no deixis la teva rutina d'exercici i realitza caminades regulars per a mantenir-te activa.

Evita l'estrès

Encara que rebre convidats pot ser emocionant, si et genera estrès, considera prendre't un descans durant aquests dies. Deixa que els teus éssers estimats s'encarreguin per un any i evita l'estrès innecessari.

Roba i calçat

En l'embaràs és essencial prioritzar la comoditat. Opta per peces de teixits naturals, ja que en aquesta etapa és comú experimentar un augment en la sudoració. Evita anar massa abrigada, si estàs en un entorn càlid i recorda que la roba massa ajustada pot tornar-se incòmoda amb el temps, especialment quan et trobis asseguda durant llargs períodes, com sol ocórrer en aquestes celebracions.

Tria un calçat amb un taló d'altura moderada i evita els extrems, ja que les sabates massa altes o amb tires incòmodes poden causar molèsties, especialment si els teus peus s'inflen durant l'esdeveniment.

Viatges

Nadal és una època en la qual se sol viatjar per a visitar als nostres éssers estimats, si has de fer-ho, consulta amb el teu obstetre i valoreu el mitjà de transport, la distància i la teva situació personal.

Aquestes recomanacions t'ajudaran a gaudir d'un Nadal saludable i feliç durant el teu embaràs.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

¡Felices fiestas!

Embaràs i part en Centre Mèdic Teknon

L'equip d'ObstetríciaCentre Mèdic Teknon es caracteritza per un tracte humà i personalitzat en aquesta etapa tan important en la vida de la dona. Per a això, fem un seguiment regular durant tot l'embaràs i assistència en néixer, que inclou visites mèdiques, proves analítiques, ecografies i les proves complementàries que l'especialista consideri necessàries per a garantir el correcte diagnòstic prenatal i el benestar fetal.

A més, el centre inclou una Unitat de Neonatologia, on es dona atenció als bebès que tenen problemes en néixer o durant les primeres setmanes de vida. La Unitat Neonatal proporciona un nivell màxim d'excel·lència en la cura de la salut i inclou processos que requereixin cirurgia neonatal.

El departament està equipat amb 6 incubadores de vigilància intensiva neonatal i cures intermèdies, i 10 bressols per a bebès que requereixen observació.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.