Saltar al contingut

11 Consells per a menjar de manera saludable aquestes Festes

Les festes nadalenques són un moment d'alegria i celebració, i el menjar sol ser un dels pilars en els diferents esdeveniments. Parlem de com gaudir-les sense comprometre la teva salut.

comer de forma saludable estas fiestascomer de forma saludable estas fiestas

Les festes nadalenques són un moment d'alegria i celebració, i el menjar sol ser un dels pilars en les diferents celebracions. No obstant això, no és necessari que comprometis la teva salut durant aquests dies. En aquest article, et dono algunes recomanacions per a gaudir de les festes d'una manera més saludable i equilibrada

11 Consells per menjar de manera saludable aquestes festes

  • Mantingues l'equilibri alimentari

Malgrat la temptació dels plats festius, és essencial mantenir un equilibri en les teves eleccions alimentàries. Gaudeix d'aquests àpats, però també inclou opcions més saludables en la teva dieta per a contrarestar els excessos.

  • No et saltis els àpats

Saltar-se els àpats per a compensar els excessos pot ser contraproduent. En lloc d'això, intenta mantenir els teus horaris regulars d'àpats. Això ajudarà a evitar que arribis a les festivitats amb una fam voraç.

  • Menja amb moderació

Quan t'asseguis a la taula, recorda't de la importància de la moderació. Gaudeix dels àpats, però controla les porcions i evita menjar en excés.

  • Evita les "sobres"

Preparar massa menjar pot portar a la temptació de menjar-te les sobres en els dies posteriors. Tracta de cuinar la quantitat justa per a l'esdeveniment per a evitar excessos innecessaris.

  • Tracta de mantenir els horaris habituals dels àpats

  • Verdures i hortalisses: els teves aliades

No subestimis el poder de les verdures i hortalisses. Inclou-les com a entrant en els teus menjars festius per saciar l'apetit i facilitar la digestió.

  • Modera els dolços

Els dolços nadalencs són deliciosos, però també poden ser alts en calories i sucres. Consumeix aquests dolços amb moderació i opta per opcions més saludables sempre que sigui possible.

  • Mantingues la fruita a la teva dieta

La fruita pot ser unes postres saludables i refrescants després d'un menjar copiós. Aprofita la varietat de fruites de temporada.

  • Menja a poc a poc i mastega bé

Menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments t'ajudarà a reconèixer el senyal de sacietat i evitaràs menjar més del necessari.

  • Mantingues l'activitat física

Malgrat les festivitats, practica activitat física. Mantingues una rutina d'exercici regular per a compensar els excessos.

  • Controla la ingesta d'alcohol

L'alcohol és una part comuna de les celebracions nadalenques. No està aconsellat consumir-ne; però si ho fas, fes-ho amb moderació.

Recorda't que, durant les festes, pots gaudir del menjar sense sacrificar la teva salut. Segueix aquestes recomanacions amb sentit comú, si no tens una contraindicació mèdica i gaudeix de la temporada festiva d'una manera saludable i equilibrada.

Teknon-banner-blog-CATTeknon-banner-blog-CAT

L'Institut de l'Aparell Digestiu Teknon

L'Institutot de l'Aparell Digestiu de Centre Mèdic Teknondestaca per dur a terme endoscòpies de màxima qualitat mitjançant la utilització de la tecnologia més avançada. A més, compta amb els millors especialistes en cada camp de l'endoscòpia digestiva i mostra un interès especial en les tècniques d'endoscòpia terapèutica que reemplacen a la cirurgia convencional.

L'equip mèdic està compost per més de 20 digestòlegs especialitzats en endoscòpia i ofereix una àmplia gamma de tècniques de diagnòstic i tractament, algunes de les quals són innovadores i han estat desenvolupades en la mateixa unitat.

L'Institut compta amb una àmplia infraestructura que inclou 7 sales d'endoscòpia i 15 boxs. Això permet atendre i fer proves diagnòstiques als pacients amb la màxima precisió i sense demores.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.