IMG_6808 (002)IMG_6808 (002)Des d'aquesta setmana i fins al dia 25 d'octubre, s'estan portant a terme sessions teòrico-pràctiques sobre la importància de la Higiene de Mans amb l'objectiu de reforçar els coneixements basats en el protocol del nostre centre. Les sessions, en què es convoca unes 20 persones a cadascuna, van començar amb una primera sessió destinada a la Direcció i a comandaments del centre; i a partir d’aquí es faran més sessions adreçades a personal assistencial i també a netejadores del centre.

A la part teòrica s'explica i es recorda com la majoria d'infeccions nosocomials es poden evitar amb una bona higiene, i a la part pràctica es mostra la tècnica per obtenir una correcta higiene amb un antisèptic de base alcohólica com el que utilitzem a Teknon. Al finalitzar la sesssió, amb l'ajuda d'una làmpara luminescent, podem comprovar si la neteja l'hem fet correctament o no.

De cara a l'any vinent s’organitzaran més formacions adreçades a metges i farmacèutics, així com a personal de l'àrea quirúrgica enfocada al rentat quirúrgic.

---------------------------------------------------------

D'altra banda, informar-vos que la setmana passada va tenir lloc a Teknon la xerrada sobre els Arbovirus (Zika, Dengue y Chikunguya), a càrrec de dos especialistes de Salut Publica. Es tracta de malalties víriques emergents en les quals el creixent nombre de casos diagnosticats a Europa, no solament en la població immigrant o turista sinó també en ocasions en la població 966182724-arbovirus-zika-flavivirus-teratogenic966182724-arbovirus-zika-flavivirus-teratogenic autòctona, fa necessari que els professionals de la salut adquireixin més coneixements i informació actualitzada. Tot i que en el nostre territori no hi ha encara casos de contagi autòcton, la coordinació amb els professionals de Salut Publica és vital per evitar possibles brots.

En les persones, la via de transmissió més freqüent és la picada d’un mosquit infectat, tot i que també poden haver-hi d'altres mecanismes, com ara la transfusió o trasplantament, per via transplacentària, i per exposició accidental. Podeu obtenir tota la informació sobre el "Protocol per a la vigilància i el control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya" en aquest enllaçEste enlace se abrirá en una ventana nueva