El passat mes d' octubre es va constituir el Comitè Territorial de Prevenció i Control de les infeccions dels hospitals privats de Quirónsalud a Catalunya (Hospital Quirónsalud Barcelona, Hospital Universitari Dexeus, Centro Médico Teknon i Hospital El Pilar).

comite pcicomite pci

L’objectiu del comitè és de fomentar la prevenció i el control de la infecció, però també la seguretat clínica, la qualitat assistencial i la promoció de la salut. Es potenciaran línies de treball conjuntes entre els diferents centres del nostre territori en aquests àmbits que aborda el nou comitè. Per exemple, en el cas concret de la prevenció de la infecció nosocomial es posaran en marxa protocols de profilaxis antibiòtica comuns, es fomentarà el desenvolupament de Casiopea 3 en relació al control de les infeccions, s’implantaran programes zero en diferents serveis...

Les reunions del nou comitè seran trimestrals i comptaran amb l’assessorament extern del Dr. Antoni Trilla, catedràtic de Salut Pública de la Universitat de Barcelona i Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.