22549655_10155795722179487_2843101550892917174_n22549655_10155795722179487_2843101550892917174_nSota el lema 'Sorprèn al càncer de mama donant la cara', l'acció pretén posar el focus en totes les persones afectades per una malaltia que s'estima que afectarà a 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida. Aquest any, de nou, també es podrà adquirir el llibre solidari Teràpia d'amics, amb el qual s'estan recaptant fons per ajudar a un projecte de recerca en càncer de mama.

La iniciativa es portarà a terme simultàniament a cinc centres del Grupo Quirónsalud a Barcelona - Quirónsalud Barcelona, ​​Centro Médico Teknon, Hospital Universitari Dexeus, Hospital del Pilar / Centre Cardiovascular Sant Jordi i Centre Mèdic Quirónsalud Aribau-. Les imatges del fotomaton es prendran amb un marc amb les etiquetes #EtsSorprenent #EresAsombRosa, en solidaritat amb totes les dones que pateixen o han patit un càncer de mama.

En el llibre solidari Teràpia d'amics hi han col·laborat, de forma desinteressada, 40 personalitats de la societat catalana, escrivint el seu propi relat relacionat amb el càncer de mama, ja sigui perquè l'han patit en primera persona o perquè ho han viscut molt de prop o bé narrant històries de superació que tenen a veure amb les etapes de la malaltia. El projecte compta amb la col·laboració de l'Institut Oncològic Baselga (IOB), de la Fundació Quirónsalud i d'El Corte Inglés. L'objectiu d'aquest llibre és doble: d'una banda, divulgar informació mèdica sobre el càncer de mama (prevenció, diagnòstic, tractaments ...) i, d'altra banda, contribuir a la investigació d'aquesta malaltia, donant tota la recaptació aconseguida amb la venda del llibre a un projecte d'investigació que serà seleccionat per un comitè d'experts en oncologia. Encara que en els últims anys s'han realitzat avenços realment importants a la base molecular del càncer que han propiciat avenços notables en camps com la genòmica, la biologia cel·lular i la síntesi i detecció de nous productes actius, així com en les tècniques d'imatge no invasives i, sobretot, en els tractaments convencionals basats en la quimioteràpia, l'hormonoteràpia, la radioteràpia i la cirurgia, que han fet que actualment els índexs de supervivència a la malaltia siguin elevats, encara queda molt camí per recórrer i molts tipus de càncer de mama per als quals no existeix un tractament eficaç.

Pensa-hi, dijous 19 d'octubre de 10 h a 18 h pots fer-te la foto i/o adquirir el llibre al vestíbul del centre.

---------------------------------------------------------

D'altra banda, informar-vos que al passadís Tenet podeu veure l'exposició "El camí de la llet", en què els nadons prematurs en són els protagonistes. Amb aquesta exposició Teknon s'ha volgut sumar a una iniciativa promoguda per LactApp, el Banc de Llet de Catalunya i Dits Petits, amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.