Test NutriChip ®

Adaptar la dieta al nostre perfil genètic pot evitar el desenvolupament de patologies com l'obesitat, la hipertensió o l'osteoporosi

La genètica nutricional és una disciplina científica que relaciona la genètica amb la nutrició. A través de la nutrigenètica (que estudia el genoma particular del pacient per determinar el risc de patir una malaltia específica) i la nutrigenòmica (que estudia la interacció entre els gens i els nutrients) es pot dissenyar una pauta nutricional d'acord amb les característiques genètiques de l'individu.

El perfil d'ADN fa que cada persona respongui diferent davant els mateixos nutrients. Segons la nutrigenètica, els aliments que a una persona permeten la millora la seva salut cardiovascular o controlar el seu pes corporal, en una altra persona amb un altre perfil genètic diferent no li funcionen o el seu efecte beneficiós és menor. No adaptar la nostra dieta al nostre perfil genètic pot tenir conseqüències a llarg termini a l'hora de desenvolupar patologies com l'obesitat, l'osteoporosi, la colesterolèmia o la hipertensió.

Quin és l'objectiu de NutriChip ®?

L'objectiu de l'anàlisi NutriChip ® és conèixer millor les raons del sobrepès o obesitat del pacient i aportar pautes nutricionals personalitzades per a cada persona en funció del seu ADN personal i els seus hàbits de vida.

Així, NutriChip ® determina quina alimentació és la més favorable per a cada persona amb l'objectiu de mantenir el pes ideal i minimitzar el risc de patir determinades malalties. No obstant, l'anàlisi NutriChip ® no substitueix la visita amb un nutricionista, ja que tan sols un especialista en nutrició és capaç d'interpretar els resultats.

¿En què consisteix el test?

utriChip ® analitza diversos components que contribueixen en el nostre estat físic i el benestar de cada persona. En primer lloc, estudia la càrrega genètica que predisposa al sobrepès, l'obesitat i l'obesitat abdominal. Per exemple, un individu que tingui la majoria de gens vinculats amb aquesta patologia, tindrà una major tendència a desenvolupar aquesta malaltia.

A més, NutriChip ® també analitza l'estil de vida del pacient, i estudia l'activitat física que realitza, la despesa energètica a la qual està sotmès en la seva vida diària i l'assimilació dels diferents grups alimentaris.

Què ofereix aquesta prova?

NutriChip ® ofereix un assessorament personal per adaptar les necessitats nutricionals de cada individu en funció del seu perfil genètic i, d'aquesta manera, poder millorar la seva qualitat de vida. L'anàlisi ofereix informació d'interès per al pacient i recomanacions nutricionals personalitzades, que seran efectives sempre que el pacient segueixi uns hàbits de vida saludables i realitzi exercici físic.

Com es realiza?

NutriChip ® es realitza mitjançant una mostra de saliva. Per realitzar l'anàlisi és necessari que el pacient no fumi, mengi, mastegui ni begui res els 30 minuts previs a l'obtenció de la mostra.

Com s'interpreten els resultats?

Amb els resultats, el pacient podrà adaptar la seva dieta en funció del seu perfil genètic i així conèixer quins aliments ha de potenciar o restringir per ajudar-lo a mantenir el seu pes ideal i guanyar qualitat de vida. És aconsellable realitzar l'anàlisi NutriChip ® sota la supervisió d'un especialista, qui li indicarà una dieta sana i equilibrada en funció dels resultats del test.

Els resultats de NutriChip ® estan disponibles en un termini d'entre 20 i 30 dies laborables.