Saltar al contingut

Consells per a una bona lactància materna

La lactància materna és la millor manera de proporcionar els nutrients necessaris al nounat. L'OMS la recomana com a manera exclusiva d'alimentació durant els 6 primers mesos de vida; a partir dels quals es recomana seguir fins als dos anys, com a mínim, complementada adequadament amb altres aliments, que anirà indicant el pediatre.

lactancia-maternalactancia-materna

Com a mamífers que som, totes les dones podríem donar mamar, d'aquí la paraula mamífer. La lactància materna és beneficiosa tant per al nounat com per a la mare. T'expliquem per què la lactància materna és important.

Beneficis per al nadó

La llet materna és l'aliment que millor s'adapta a les necessitats del nounat, el més equilibrat i el que digereix millor. A més, el protegeix d’algunes infeccions i l’ajuda a reduir el risc d'al·lèrgies i diferents malalties, com ara la diabetis, l'obesitat o la celiaquia.

Beneficis per a la mare

El vincle que es creen la mare i el bebè ajudarà la mare durant el postpart, ja que les hormones que se segreguen quan dona el pit l’ajuden a estar més relaxada i això fa que tots dos continuïn creixent junts en molts aspectes.

A més, la lactància materna facilita la contracció de l'úter després del part i disminueix el risc d'hemorràgia i infeccions.

Finalment, redueix el risc de patir càncer de pit i d'ovari, osteoporosi i depressió.

Consells per a un bon alletament matern

Més enllà dels factors nutricionals, la lactància materna crea un vincle entre mare i fill que és únic i irrepetible, i convé crear l'entorn adequat perquè aquesta sigui una experiència sempre positiva.

  • El desig de la mare és fonamental perquè una lactància funcioni, encara que moltes vegades no és fàcil., Trobar una bona postura, evitar la ingurgitació mamària o les esquerdes en el mugró poden posar-lo difícil i, en aquest cas, un bon assessorament serà de bona ajuda.
  • El millor inici per a una bona lactància materna és el que es coneix com a "pell amb pell", que es veu ininterromput durant el període de reactivitat del nounat, aproximadament dues hores després del naixement, sigui quina sigui la via. Com més temps de contacte entre la mare i el bebè, el període de criança serà millor i els dos el gaudiran més.
  • La lactància a demanda és necessària per a una producció de llet materna correcta. És un terme que espanta molt les mares; però el bebè anirà regulant amb el pas dels dies i les preses s'aniran espaiant. La composició de la llet va modificant-se en funció de les necessitats del nounat i aporta al nadó anticossos, hormones de creixement, vitamines i tot el necessari per a un bon desenvolupament.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'OMS recomana 6 mesos de lactància materna exclusiva, a partir de llavors cal anar introduint sòlids, en funció de les indicacions del pediatre. Però mentre puguem allargar la lactància, més beneficis per al bebè.

I si no és possible…

En els casos en què, per factors personals, materns, del lactant, per adopció o problemes sociolaborals insalvables, no pugui dur-se a terme la lactància materna, cal evitar caure en sentiments de frustració i de culpabilitat de la mare.

Tenir al teu fill/a en el Centre Mèdic Teknon

En Centre Mèdic Teknon impulsem el vincle maternofilial des del primer moment, per això mantenim el nounat sempre al costat de la mare. D'aquesta manera, s'afavoreix el contacte entre tots dos, "pell amb pell", des del moment immediatament posterior al part.

L'Àrea Maternoinfantil compta amb un equip assistencial qualificat que atén totes les necessitats de la mare i el bebè durant la seva estada.


Imatge | freepik.esEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.