Saltar al contingut

Avantatges de la cirurgia robòtica en urologia

La cirurgia robòtica en urologia forma part del dia a dia al Centre Mèdic Teknon. En els últims quatre anys, i en col·laboració amb Uros Associats, ja s'han dut a terme més de 200 intervencions amb el robot Da Vinci, xifra que ens situa en el top dels centres catalans que més intervencions d'aquest tipus realitza.

Cirugía RobóticaCirugía Robótica

La cirurgia robòtica, o assistida per robot, s'ha convertit en una eina important de la cirurgia en els últims 15 anys. Aquesta tecnologia ofereix molts avantatges: major precisió, un menor risc de complicacions postoperatòries per als pacients i una reducció del temps de recuperació.

Avantatges de treballar amb un robot Da Vinci en urologia

El robot Da Vinci permet al cirurgià dur a terme procediments quirúrgics d'una forma molt precisa. Guiat per l'experiència i coneixement de l'especialista, el robot suposa una eina excel·lent, ja que és capaç de fer que els moviments del cirurgià siguin molt més precisos, evitant el mínim tremolor i fins i tot permetent ampliar la rotació de la nina humana fins a gairebé 360è.

  • Cirurgia mínimament invasiva. Es realitzen incisions més petites i precises
  • Reducció del temps de recuperació i el dolor
  • Preservació de la funcionalitat. Especialment en la cirurgia prostàtica, el robot permet conservar el teixit sa i preservar els nervis que no estan afectats pel tumor. D'aquesta manera, recuperar la continència urinària i la funció erèctil és més ràpid que amb altres tècniques quirúrgiques.

Cirurgies indicades per a la utilització de Robot Da Vinci

Els avantatges de la cirurgia robòtica, per als pacients i els cirurgians, fan que cada vegada siguin més els tractaments quirúrgics que es duen a terme amb aquesta tècnica. En Urologia, el robot s'utilitza en càncer de pròstata, càncer de ronyó, càncer de bufeta, prolapse genital, cirurgia reconstructiva de la via urinària, entre altres.

La cirurgia assistida per robot, com el Da Vinci, exigeix coneixement, experiència, formació i entrenament.

Com és el robot Da Vinci?

Compta amb un carro que desplega braços mecànics controlats remotament per una segona consola informàtica manipulada pel cirurgià. El robot reprodueix els seus moviments i redueix el tremolor del pols humà, i a més permet que els instruments quirúrgics girin 360°, moviments que són impossibles per a un ésser humà.

Mentre el cirurgià realitza la intervenció, observa tot el procediment en un monitor estereoscòpic amb visió 3D real que li permet apreciar la profunditat, podent ampliar la imatge i, per tant, veure millor la secció que opera.

En un futur pròxim, serà possible operar cirurgia robòtica a través d'una incisió única, incisió per la qual s'introduiran tots els braços robòtics disminuint el traumatisme sobre la paret abdominal, oferint també avantatges estètics per al pacient.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

s de 200 intervencions urològiques realitzades

Centre Mèdic Tèknon, en col·laboració amb Uros Associats, ha realitzat més de 200Este enlace se abrirá en una ventana nueva operacions urològiques robòtiques en quatre anys, la qual cosa li converteix en el centre privat de Catalunya que més intervencions d'aquest tipus realitza. Centre Mèdic Teknon és un dels centres privats que més es destaca en l'ús d'aquest abordatge en la Urologia, per mitjà del robot Da Vinci. Gràcies al seu acord amb l'equip d'Uros Associats pot oferir aquesta cirurgia robòtica i manejar unes xifres d'atenció semblants a les d'un centre públic de similars característiques.

Uros Associats

A Uros AssociatsEste enlace se abrirá en una ventana nueva compten amb especialistes certificats en cirurgia robòtica, àmpliament formats i amb vasta experiència en cirurgia prostàtica, renal, vesical i retroperitoneal, entre altres, sent al seu torn tutors d'altres especialistes que inicien la seva corba d'aprenentatge per a realitzar tècniques d'alta complexitat com són aquestes tècniques de cirurgia robòtica.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.