Saltar al contingut

Com pots evitar la mala olor de la mascareta?

Des del 9 de juliol l'ús de la mascareta és obligatòria en pràcticament tot Espanya, fins i tot en llocs en què és possible mantenir la distància de seguretat i fins i tot a l'aire lliure. A la dificultat per respirar, la calor i la incomoditat d’utilitzar-la juntament amb les ulleres s'uneix, en alguns casos, la mala olor.

mascarillas-halitosismascarillas-halitosis

Des del 8 de juliol l’ús de mascaretes a Catalunya és obligatoriEste enlace se abrirá en una ventana nueva, tot i que és possible mantenir el distanciament social. Des de llavors, la norma s'ha estès a 12 comunitats autònomes. La calor i la incomoditat, a més de la mala olor que generen en alguns casos fan que siguem reticents a utilitzar-les. Però, podem evitar la mala olor de la mascareta?

L'ús de la mascareta té una doble funció: d'una banda, protegir-nos de les gotetes que es generen quan persones del nostre voltant esternuden; però també protegir a aquestes de les gotetes que generem nosaltres.

Quan es produeix la mala olor de la mascareta?

Quan fem servir la mascareta, quirúrgica i FP2, més hores de les recomanades, la saliva i les partícules que generem amb la respiració s'acumulen en el teixit impermeable i inodor que els impedeix sortir. I a l'assecar-se produeixen mala olor.

Però hi ha un altre motiu que pot causar aquesta sensació desagradable. Parlem de l'halitosiEste enlace se abrirá en una ventana nueva o mal alè, un problema que pateix o ha patit el 25% de la població, que pot tenir fins a 80 causes diferents, a més de ser símptoma d'alguna patologia no diagnosticada.

L'halitosi es produeix, en la majoria dels casos, el 90% segons alguns estudis, a la bocaEste enlace se abrirá en una ventana nueva per la producció excessiva de gasos que es generen en la cavitat oral. Encara que també pot estar relacionada amb l'aparell respiratori, digestiu o un origen sistèmic. I, en alguns casos, requereix la intervenció d'un especialista en halitosi.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Com pots evitar la mala olor de la mascareta?

  • Substitueix la teva mascareta per una de nova. Per a això, segueix les instruccions de fabricant
  • Mantingues una bona higiene bucodental. Raspalla't a consciència dents i genives després de cada àpat i durant dos minuts.
  • Evita el tabac i el consum d'alcohol
  • Segueix una dieta equilibrada. Evita aliments que generin mal alè, com la ceba, l'all o el cafè
  • Beu aigua en quantitat suficient, per evitar la sequedat bucal
Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.