Saltar al contingut

Incorporem una plataforma d'exercicis específics per a pacients amb insuficiència cardíaca

L'entrenament físic té beneficis als pacients amb insuficiència cardíaca. Al Centre Mèdic Teknon apostem per tecnologies innovadores que permetin als pacients incorporar a la seva vida rutines d'exercicis adequades a la seva situació personal.

Insuficiencia cardíaca TeknonInsuficiencia cardíaca Teknon

La insuficiència cardíaca és una de les principals causes d'hospitalització en persones majors de 70 anys. Aquesta afecció, que implica una incapacitat del cor per a satisfer les demandes circulatòries del cos, pot tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida. Malgrat això, l'entrenament físic, quan es duu a terme de manera adequada i sota supervisió mèdica, ofereix múltiples beneficis a aquests pacients.

Pujar escales o fer la compra són activitats que les persones amb insuficiència cardíaca poden realitzar amb un acompanyament adequat en la pràctica de l'exercici físic.

És per aquest motiu que l'Institut del Cor Quirónsalud Teknon ha incorporat al tractament i seguiment de les persones amb insuficiència cardíaca ActiCorazón, que els ajudarà a practicar l'exercici que necessiten.

El programa ActICorazón

ActICorazónEste enlace se abrirá en una ventana nuevaés un programa en línia d'exercici físic per a pacients amb insuficiència cardíaca creat per la Fundació Siel Bleu amb el suport de l'Aliança de Boehringer Ingelheim i Lilly, i l'aval de l'associació Cor sense Fronteres.

Dissenyat específicament per a persones amb insuficiència cardíaca, ActiCorazón ofereix eines per a un millor control de la malaltia, la prevenció de les conseqüències associades a aquesta, com a dispnea i fatiga, entre altres, i així millorar la qualitat de vida dels pacients a través de la promoció d'hàbits saludables.

Com funciona?

El programa virtual està disponible a www.sielbleu.es/acticorazon/Este enlace se abrirá en una ventana nueva i compta amb dos nivells d'exercici físic adaptat: un d'esforç lleu i un altre d'esforç moderat. A més, inclou vuit vídeos, amb quatre classes en cada nivell, dissenyats per a garantir una progressió en la tolerància de l'activitat al llarg de la totalitat del programa. Cada classe dura de 20-25 minuts.

A més, els participants comptaran amb classes en directe cada setmana dirigides per tècnics d'activitat física saludable (TASF) de "Siel Bleu". D'aquesta manera es crea un espai personalitzat i interactiu.

Com a complement, la plataforma en línia inclou recomanacions per a realitzar l'exercici, adequades a cada nivell i un sistema d'autoavaluació perquè els participants puguin seguir la seva tolerància i millora d'estat físic.

La insuficiència cardíaca pot ser un desafiament, però amb l'entrenament físic adequat, els pacients poden millorar la seva qualitat de vida i salut general.

Sempre és essencial treballar en col·laboració amb un equip mèdic per a garantir la seguretat i eficàcia del règim d'exercici.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

La Uniat d'Insuficiència Cardíaca de l'Institut del Cor Quirónsalud Teknon

La Unitat d'Insuficiència Cardíaca

sorgeix com una resposta davant aquesta necessitat, i consisteix en un programa específic que s'encarrega d'individualitzar el maneig i tractament de la malaltia, sempre centrada en els pacients.

Dirigida pel Dr. Pablo *Sutelman, el Programa d'Insuficiència Cardíaca implica, a més d'una cura mèdica i d'infermeria especialitzada, un enfocament multidisciplinari format per metges especialistes en imatges, equip d'arrítmies i cardiòlegs intervencionistes. D'aquesta manera, s'integra l'ús de fàrmacs amb mesures d'autocura i adaptació dels hàbits de vida per a tractar els símptomes i, així, millorar el curs d'aquesta malaltia.

En aquesta unitat es durà a terme un seguiment individual, presencial i a distància a través de l'ús de diferents tecnologies, per a acompanyar al pacient i a la seva família en el diagnòstic i tractament de la insuficiència cardíaca. Així mateix, els professionals podran posar a la disposició del pacient la participació en diversos estudis clínics de tractaments nous.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.