Saltar al contingut

Millorar la qualitat de vida dels grans lesionats gràcies a la cirurgia

Les tècniques quirúrgiques per a persones amb grans lesions, perifèriques o centrals, han avançat de tal manera que actualment som capaços de realitzar procediments de millora de la funció de les extremitats, especialment de les mans, que tan sols fa 10 anys eren totalment impensables.

mejora-calidad-vida-grandes-lesionados-centro-medico-teknon-barcelonamejora-calidad-vida-grandes-lesionados-centro-medico-teknon-barcelona

Els grans lesionats per lesions nervioses perifèriques o centrals han estat sempre pacients que s'han considerat, fora de les fases de rehabilitació i de reintegració o adaptació a la seva vida nova després del traumatisme, pacients amb poques opcions de millora de forma quirúrgica, per poder optimitzar seves funcions restants després de l'accident.

En concret m'agradaria referir-me als grups de pacients que presenten:

  1. Lesions de nervi perifèric i de plexe braquial adult i obstètricEste enlace se abrirá en una ventana nueva

  2. Lesions derivades de la tetraplegiaEste enlace se abrirá en una ventana nueva

  3. Lesions de espasticitat i rigidesa, com a conseqüència de traumatismes cranioencefàlics o dany cerebral seqüela d'accidents vasculars cerebrals (AVC) o tumors

Avenços en el tractament quirúrgic d'aquestes lesions

L'avenç ha estat realment considerable i espectacular arran d'una suma de fets que han coincidit cronològicament en l'evolució de la tecnologia i de la microcirurgia del nervi perifèric.

La tècnicaEste enlace se abrirá en una ventana nueva de transferència nerviosa assistida de registre intraoperatori permet recuperar la funció de grups musculars denervats. En casos escollits i ben indicats presenta resultats espectaculars, ja que constitueixen grups musculars de nervis perduts i amb una gran precisió, gràcies a l'ús de tècniques combinades de registre neurològic intraoperatori, una tècnica de la qual hem estat pioners mundials i de la qual portem més de 20 anys d'experiència.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Tant les persones lesionades amb dany cerebral com les que pateixen seqüeles de traumatismes cranioencefàlics severs i que evolucionen a rigideses articulars o espasticidades, així com les afectes de tetraplegia o paraparèsia poden millorar, en un nombre important de casos, la funció de les seves extremitats superiors, especialment de la mà, gràcies a cirurgia molt específica realitzada per equips multidisciplinaris altament qualificats.

De grans invàlids capaços de valer-se per si mateixos en algunes tasques habituals

A manera de resum i sense voler aprofundir en detall, alguns d'aquests pacients poden passar de ser uns grans invàlids capaços de valer-se, en algunes tasques habituals i fins i tot laborals, per si mateixos i per tant a poder-se reincorporar al mercat laboral de manera adaptada a les seves possibilitats.

Sense voler aprofundir en detalls tècnics, podem afirmar que les tècniques quirúrgiques han evolucionat de tal manera que actualment estem realitzant procediments de millora de la funció especialment en les extremitats superiors i en la mà que tan sols fa 10 anys eren totalment impensables.

De la realització de cirurgies de transferències tendinoses, que eren les tècniques clàssiques, s'ha passat també a l'aplicació de tècniques de transferències nervioses per motoritzar grups musculars per sota el nivell de la lesió que no funcionen en els casos de tetraplegia.

La cirurgia combinada osteoarticular i tendinosa en els pacients afectats de seqüeles de dany cerebral i de traumatismes cranioencefàlics que evolucionen a espasticitat aporten una millora considerable en l'aspecte funcional, estètic i de el dolor. I com a conseqüència comporten una millor reintegració vital i fins i tot laboral d'aquests lesionats.

És una gran llàstima no poder ajudar en aquests casos per falta d'informació dels afectats i les seves famílies, ja que en la majoria dels casos sempre podem aportar alguna millora que per a aquests pacients és molt important.

Com solia dir el doctor Sterling Bunnell, per a aquells que no tenen res a ulls dels sans, el poc que recuperen significa molt. No només en l'aspecte funcional, també en l'aspecte anímic i moral, a més de la seva capacitat de reintegració a la seva vida de parella, familiar i laboral.

Trauma Unit

Trauma Unit és una unitat pionera i única al nostre país per al tractament de les lesions de nervi perifèric i de l'plexe braquial obstètric i de l'adult des de fa més de 20 anys.

L'experiència dels cirurgians que la componen i l'abordatge multidisciplinari dels casos fan de la nostra unitat una referència internacional i única en aquesta patologia.

Insertar comentario
Últimos comentarios

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.