Saltar al contingut

Separadors dels dits dels peus. Quan i com?

S'afirma que poden ajudar en l'alineació correcta dels peus i prevenir o corregir problemes com a galindons, dits en arpa, ungles encarnades i fins i tot millorar la postura del cos en general, però què podem dir sobre aquests com a professionals de la salut?

separadores dedos piesseparadores dedos pies

Els separadors de dits per als peus són uns dispositius ortopèdics dissenyats per a mantenir els dits dels peus separats i alineats, a més d'una tendència en xarxes socials. Els qui els promocionen prometen múltiples beneficis per a nens i adults, però, què podem dir d'aquests com a professionals de la salut?

Què són els separadors per als dits dels peus?

Els separadors de dits per als peus són dispositius ortopèdics dissenyats per a mantenir separats i alineats els dits dels peus. La seva popularitat ha crescut a causa de les afirmacions sobre que poden ajudar en l'alineació correcta dels peus i prevenir o corregir problemes com a galindons, dits en arpa, ungles encarnades i fins i tot millorar la postura del cos en general.

Prometen múltiples beneficis, però què hi ha de cert en tot això?

Encara que els separadors de dits poden proporcionar una limitació física al moviment lateral dels dits i una certa estabilitat, és essencial comprendre que el peu és un sistema biomecànic complex. Durant la marxa, les articulacions dels dits, el turmell i el genoll han de treballar en conjunt, i l'equilibri del peu està relacionat amb tot el moviment de l'extremitat. Els separadors de dits no poden alterar la biomecànica global del peu ni solucionar problemes més profunds.

Què cal tenir en compte?

Si decideixes utilitzar separadors de dits, és important fer-ho de manera adequada. Poden ser útils per a mantenir la posició del teixit tou o prevenir rascades, però no han de considerar-se com una solució definitiva per a problemes biomecànics greus.

En general, els separadors de dits no són perjudicials per als peus, però és essencial no exagerar-ne els beneficis. Com hem dit anteriorment, la desviació dels dits sol ser una conseqüència d'una alteració biomecànica més profunda. Utilitzar separadors sense abordar la causa subjacent pot no ser efectiu a llarg termini.

La importància de consultar amb un especialista

Si experimentes problemes als peus, com a galindons o dits en arpa, per exemple, és aconsellable consultar amb un especialista que avaluï la teva situació específica, identifiqui la causa del problema i et proposi un tractament adequat, que podria incloure l'ús de separadors de dits, si es considera necessari.

En resum, que uns separadors siguin necessaris implica que els dits s'han desviat perquè el funcionament mecànic de l'extremitat no és correcte. Així que no hauríem de prendre'ns la desviació dels dits com un factor aïllat, sinó com una conseqüència d'una alteració biomecànica, que pot ser origen de problemes més greus a mitjà-llarg termini. Per tant, el correcte en termes de salut, és consultar amb un especialista que pugui determinar la causa primària, així com les conseqüències d'aquesta alteració.


Clínica del Tennis Teknon

Gràcies a la tecnologia més avançada i a un equip humà format pels professionals més reconeguts en el sector, treballem en la prevenció i rehabilitació de lesions esportives, així com en la promoció de la salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels qui practiquen esport.

La Clínica Tennis Teknonés la primera Clínica internacional dedicada a la recerca i prevenció de les patologies derivades de la pràctica del tennis.

Actualment, el nostre equip multidisciplinari de professionals de la medicina de l'esport no sols està enfocat en el tennis, sinó que gràcies a la una extensa trajectòria i especialització hem estès la nostra actuació a tots els esports, oferint una atenció integral.

Demana cita. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaDemana citaEste enlace se abrirá en una ventana nueva


Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.