Saltar al contingut

Quan està indicada la radiofreqüència per a tractar els miomes-fibromes uterins?

L'edat de la dona, el seu desig de tenir fills i la grandària i localització del mioma, són factors a tenir en compte abans de considerar l'opció de la radiofreqüència

Si bé el tractament clàssic dels miomes ha estat la cirurgia oberta o laparoscòpica, totes dues tècniques comporten ingrés hospitalari i anestèsia general. A més, la cicatriu uterina comportarà risc de trencament uterí i recomanació de realitzar cesària en un embaràs posterior.

Abans de considerar l'opció de la Radiofreqüència (quan està indicada), hauran de tenir-se en compte:

  • L'edat de la dona
  • El desig de tenir fills
  • La mida i la localització dels miomes (vegeu classificació de la FIGO)

Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 13.06.39Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 13.06.39

De fet, tots els miomes de 0 al 6 són candidats a la radiofreqüència.

  • Els miomes que produeixen símptomes, condicionant la qualitat de vida personal, sexual i laboral, són els que es beneficiaran més de la Radiofreqüència i aquestes són les indicacions:
    • Miomes tipus 0, 1 i 2, que arriben fins i tot a ocupar tota la cavitat interna de l'úter, produeixen augment en el sagnat menstrual, tant en la quantitat com en la durada, que arriba a requerir de vegades transfusions sanguínies.

Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 9.48.15Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 9.48.15 Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 9.48.21Captura de Pantalla 2022-02-16 a la(s) 9.48.21

    • Pressió i maletar pelvians y malestar

radiofrecuencia miomas Dr Nadalradiofrecuencia miomas Dr Nadal

    • Compressió vesical i rectal, provocant miccions constants o tenesme rectal per compressió del mioma..
    • Augment del volum abdominal, a vegades amb compressió d'altres òrgans.
    • Infertilitat, a causa de l'oclusió per part dels miomes, dels orificis tubàrics i/o de l'orifici cervical intern de l'úter.
    • Avortament de repetició, encara que no hi ha estudis multicèntrics radomitzats. La reducció o deformació de la cavitat uterina pels miomes tipus 0, 1 i 2, podrien disminuir la implantació embrionària, de la mateixa manera que ho fan algunes malformacions uterines.

Si tenim en compte que cada any es realitzen a Espanya al voltant de 50.000 histerectomies per causa dels miomes, la radiofrecuènciaEste enlace se abrirá en una ventana nueva, quan està indicada i estudiada, representa l'opció menys invasiva, segura, ràpida i còmoda per a les dones, al no deixar cicatrius, deixa l'úter en les millors condicions enfront d'un possible embaràs.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT


Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.