Saltar al contingut

10 Recomanacions per a la tornada al col·le

S'acosta la tornada al col·le. Molts nens i nenes estaran feliços de retrobar-se amb companys i professors, i tornar a aprendre coses noves a les aules; per a uns altres, no obstant això, trencar amb el ritme de l'estiu i tornar a la rutina pot suposar un gran esforç.

Vuelta al cole TeknonVuelta al cole Teknon

Reprendre de nou els horaris del curs escolar implica haver de fer una sèrie de canvis en el dia a dia que, de vegades, pot resultar difícil per als petits. Per això, és important que pares i mares ajudem els nostres fills a afrontar la tornada al l'escola de manera positiva, preparant-los per als canvis que es produiran i fent que es familiaritzin amb les noves rutines de la millor manera possible.

Consells per a la tornada a l'escola

Comença a adaptar els horaris

És recomanable canviar de manera progressiva els horaris i rutines dels petits, una o dues setmanes abans que comenci el col·legi. D'aquesta manera els nens i nenes es poden anar acostumant a poc a poc al nou ritme del curs escolar sense sentir-se atabalats.

Adapta les hores i els ritmes del son

És important definir i mantenir unes rutines de somni adequades i establir uns horaris per als menjars, per als deures o per a l'oci. A més, tenir un bon descans és essencial en joves i nens, ja que la falta de somni i els canvis d'horari sobtats poden alterar els seus ritmes biològics, provocant-los irritabilitat, somnolència o mal humor.

Dona'ls suport en la tornada a l'escola

El primer dia d'escola, sigui o no el primer any, produeix en els més petits una síndrome de separació que porta a una situació d'estrès i ansietat. És important que papàs, mamàs i familiars facin costat als nens i els animin en la seva nova aventura, explicant-los tot el que té de bo començar o tornar al col·legi.

Activitats extraescolar

Les activitats extraescolars són una bona opció com a complement a l'activitat escolar però mai han de suposar una càrrega. És important que tinguin una base lúdica i que resultin del seu interès, fonamentalment perquè no que la percebin com una obligació. En aquest sentit, és bo conèixer els gustos i habilitats dels nens a l'hora de triar-les.

Prevención de infecciones y contagios típicos del colegio

En aquest nou procés d'adaptació també és essencial vigilar la salut dels menors. Amb el retorn a les aules, augmenta l'exposició a virus i paràsits i, com a conseqüència, les possibilitats d'emmalaltir.

Per això,

Higiene

Ensenya'ls pautes d'higiene mínima, com tapar-se la boca en tossir, raspallar-se les dents després dels àpats o rentar-se les mans periòdicament.

Hàbits de vida saludables

Instaura hàbits de vida saludable en el seu dia a dia.

Dieta equilibrada

Mantingues una dieta equilibrada i variada que els aporti tots els nutrients que necessiten per a tenir un estat de salut òptim.

Si Té febre o no es troba bé

No li portis al col·legi si té febre o alguna malaltia que resulti potencialment contagiosa.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Revisa la seva salut ocular

És recomanable una revisió oftalmològica anual, encara que no presentin símptomes, per a prevenir possibles patologies de la vista.

Cuida la seva esquena

És important controlar el pes de les motxilles i les postures que adopten quan estan asseguts, amb la finalitat d'evitar possibles problemes d'esquena.

El Servei de Pediatria de Centro Médico Teknon

La salut dels teus fills és el més important per a nosaltres, pel mateix, a Centre Mèdic Teknon comptem amb un equip d'especialistes en Pediatria reconeguts internacionalment. A més, també disposem d'infraestructura i tecnologia avantguardista que ens permeten tractar qualsevol especialitat i realitzar tot tipus de cirurgies pediàtriques.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.