Saltar al contingut

Lesions en tennis i pàdel. Similituds i diferències

A primera vista, el tennis i el pàdel poden semblar esports gairebé intercanviables, tots dos centrats en la rapidesa, l'agilitat, i la precisió. No obstant això, malgrat les aparents similituds, quan parlem de lesions, aquestes poden ser diferents. Et compto les diferències i similituds entre aquests dos esports de raqueta.

Lesiones pádel y tenis teknonLesiones pádel y tenis teknon

Quines lesions tenen en comú el tennis i el pàdel?

  1. Lesions múscul-esquelètiques: tots dos esports poden provocar esquinços, distensions musculars, i tendinitis a causa de moviments repetitius i forces d'impacte. L'epicondilitis lateral, coneguda com el "colze de tennista", és un exemple de com agafar la raqueta i els cops repetitiu amb aquesta poden causar molèsties.
  2. Lesions a l'espatlla: la síndrome del maniguet rotador i la bursitis de l'espatlla són comunes a causa dels moviments de colpejament repetitius. Aquestes lesions reflecteixen l'estrès constant al qual se sotmeten aquestes articulacions en tots dos esports
  3. Lesions al genoll: les acceleracions ràpides i els canvis de direcció poden incrementar el risc d'esquinçaments del lligament creuat anterior o lesions de menisc. L'agilitat i l'estabilitat en el genoll és clau per als jugadors.

En què es diferencien les lesions de tennis i pàdel?

  1. Superfície de joc: la variabilitat de les superfícies en el tennis (ciment, gespa, argila) versus la uniformitat en el pàdel (generalment gespa artificial o moqueta) influeix en la càrrega i l'impacte sobre les articulacions i músculs, la qual cosa afecta el tipus i freqüència de les lesions.
  2. Moviments i demanda física: encara que tots dos esports exigeixen rapidesa i agilitat, el pàdel es caracteritza per desplaçaments més curts i ràpids, en contrast amb els moviments més llargs i extensos típics del tennis. Aquesta diferència ha de tenir-se en compte en les estratègies d'entrenament i la prevenció de lesions.
  3. Tipus de raqueta i colpejament: la diferència en el pes i l'àrea de colpejament entre les raquetes de tennis i les pales de pàdel modifica la tècnica de colpejament i, per tant, l'impacte en articulacions i músculs. Aquestes variacions requereixen un enfocament específic en la preparació física i tècnica dels jugadors, per a minimitzar el risc de lesions.

Teknon-banner-blog-CATTeknon-banner-blog-CAT

Recomamancions per prevenir lesions en tots dos esports

Com a metge especialitzat en lesions esportives, el meu consell per als jugadors de tots dos esports és enfocar-se en la prevenció a través d'un entrenament específic que inclogui enfortiment muscular, millora de la flexibilitat i estabilitat articular, així com una tècnica de colpejament correcta. Un enfocament proactiu cap a la salut i el benestar són essencials per a gaudir d'aquests esports amb el menor risc possible.

La Clínica Tenis Teknon

Gràcies a la tecnologia més avançada i a un equip humà format pels professionals més reconeguts en el sector, a la Clínica Tenis Teknon es treballa en la prevenció i rehabilitació de lesions esportives, així com en la promoció de la salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels qui practiquen esport.

Actualment, el nostre equip multidisciplinari de professionals de la medicina de l'esport no sols està enfocat en el tennis, sinó que gràcies a la seva extensa trajectòria i especialització hem estès la nostra actuació a tots els esports, lliurant una atenció integral.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.