Saltar al contingut

Metatarsàlgia: causes, símptomes i tractaments efectius

Caminar, córrer, saltar; els nostres peus suporten diàriament una immensa càrrega de treball i, sovint, els descurem fins que apareix el dolor. Un dels malestars més comuns, i alhora menys entesos, és la metatarsàlgia, una afecció que afecta el coixinet i les zones anterior i plantar del peu.

Metatarsalgia Dr. Daniel MayralMetatarsalgia Dr. Daniel Mayral

Caminar, córrer o simplement estar dempeus durant llargs períodes són accions tan comunes que rarament pensem en el treball que els nostres peus realitzen diàriament. No obstant això, aquests gestos quotidians poden causar molèsties i dolors, especialment si es duen a terme amb un calçat inadequat o en condicions no òptimes. Un dels símptomes més comuns que les persones reporten és un dolor en el coixinet plantar, específicament en la zona anterior del peu. Aquesta afecció es coneix com a metatarsàlgia.

Què és la metatarsàlgia?

La metatarsàlgia no és una malaltia en si, sinó un símptoma. Es refereix al dolor i la inflamació en la part anterior de la planta del peu, específicament en la base dels ossos metatarsians que connecten amb els dits. És en aquesta zona, coneguda comunament com el "coixinet" del peu, on moltes persones experimenten dolor, sovint descrit com una sensació de tenir una pedra en la sabata.

Causes més comunes de la metatarsàlgia
Els motius principals poden ser multifactorials: des de la morfologia del peu, la biomecànica, l'excés de pes o fins i tot saltar repetitivament carregant la zona anterior del peu.

Prevenció i tractament de la metatarsàlgia

Si es pateix metatarsàlgia i s'han provat plantilles, tractament oral, exercicis específics, gel i el dolor persisteix, la millor opció és la intervenció quirúrgica.

Com és la intervenció quirúrgica de la metatarsàlgia?

La intervenció quirúrgica es fa amb anestèsia local i sedació. Després de la intervenció, els pacients es van caminant amb una sabatilla postquirúrgica, sense haver d'ingressar.

Després de l'estudi radiològic i biomecànic, aconsellem la millor tècnica. La que normalment realitzem una osteotomia (cort en l'os) per a arreglar el problema per a tota la vida.

És una malaltia que veiem al dia a dia, que la seva la solució pot ser el tractament quirúrgic, encara que a vegades ens espanti sentir a parlar d'intervenció quirúrgica

Daniel MayralDaniel Mayral

A la imatge resultats després d'un any de la intervenció

Quan utilitzem les plataformes de pressions, podem observar quina part del peu té més pressió. En aquest cas, veiem que la pressió ha disminuït, després de la petita intervenció quirúrgica.


La metatarsalgia es una afección común; pero con un diagnóstico y tratamiento adecuado, se puede manejar y aliviar. No debemos subestimar el papel vital que juegan nuestros pies en nuestra vida diaria, por lo que es fundamental prestarles atención y cuidado.

Demana cita a Teknon. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaDemana cita a TeknonEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'Institut de Podologia Daniel Mayral

Ubicat al Centre Mèdic Teknon, l'Institut de Podologia Daniel MayralEste enlace se abrirá en una ventana nueva ofereix serveis de visita bàsica de podologia i estudis biomecànics, que es concreten en el tractament més adequat a cada cas: tractament rehabilitador amb suports plantars d'última generació, tractament dels dits amb Silicona i, si fos necessari, tractament quirúrgic.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.