Saltar al contingut

¿Per què un dia mundial de la Vasectomia?

La vasectomia és una tècnica segura i eficaç per a la contracepció masculina. El Dia Mundial de la Vasectomia, que se celebra el 20 de novembre, neix per a promocionar aquest tipus de cirurgia i trencar amb les falses creences que l'envolten. La vasectomia suposa una oportunitat de planificació familiar per a moltes persones, a més de contribuir a la sostenibilitat del planeta. Es tracta d'un acte d'amor, cap a la parella i cap al planeta.

dia-mundial-vasectomia-teknon-barcelonadia-mundial-vasectomia-teknon-barcelona

La vasectomia és una tècnica quirúrgica utilitzada per a l'anticoncepció masculina. Consisteix a seccionar els conductes deferents per a impedir que els espermatozoides que es produeixen en el testicle s'expulsin amb l'ejaculació.

Des de 2005 en el Centre Mèdic Teknon, duem a terme la vasectomia sense bisturí i sense agulles (VSBSA)Este enlace se abrirá en una ventana nueva, una tècnica segura, eficaç, més ràpida i mínimament invasiva, pel fet que no precisa de bisturí ni punts, la qual cosa disminueix notablement les complicacions, comparada amb la vasectomia convencional (del 3,1 al 0,4%). La ferida de la vasectomia sense bisturí cicatritza espontàniament a les 72 h de la cirurgia.

El Dia Mundial de la Vasectomia

El Dia Mundial de la VasectomiaEste enlace se abrirá en una ventana nueva neix el 2013 com a iniciativa de Jonathan Stack, cineasta i divulgador, i el Dr. Douglas Stein, l'uròleg que més vasectomies ha realitzat a tot el món.

Gràcies a diverses aliances estratègiques amb diferents institucions dels sistemes públics de salut de països d’arreu del món, en el Dia Mundial de la Vasectomia cirurgians especialitzats en aquesta tècnica duen a terme una acció conjunta per a fomentar la implicació dels homes en la planificació familiar i la responsabilitat en relació amb la seva salut reproductiva, moltes vegades envoltada de falses creences.

Els motius per a celebrar aquest dia:

  • Incrementar la participació i responsabilitat dels homes en la reproducció
  • Implicar els homes en la planificació familiar. La vasectomia té menys riscos que la lligadura de trompes o la ingesta d'anticonceptius, per a la dona
  • Donar l'oportunitat de planificació familiar a famílies amb pocs recursos
  • Millorar la vida sexual de les persones, per la por a un embaràs no desitjat
  • Reduir el nombre d'embarassos no desitjats
  • És una oportunitat perquè metges i metgesses d’arreu del món puguin formar-se en aquesta tècnica.
  • Fer costat als metges que fan vasectomies
  • Reduir l'enorme impacte de la massificació a la terra i la petjada de carboni causada pels humans.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Per causa de la pandèmia per la covid-19, aquesta acció conjunta es durà a terme de manera online des d'una plataforma a la qual diferents metges podran connectar-se per a aprendre aquest procediment.

Compromès amb els valors del WVD, formo part del seu Comitè Directiu per a la promoció de la vasectomia a tot el món.

La vasectomia al Centre Mèdic Teknon

A l’abril del 2005Este enlace se abrirá en una ventana nueva, juntament amb el Dr. Stein, duem a terme en el Centre Mèdic Teknon les 7 primeres vasectomies sense bisturí i sense agulles d'Europa.

La vasectomia sense bisturí i sense agulles (VSBSA)

La vasectomia sense bisturí és el millor mètode quirúrgic per a aconseguir una contracepció senzilla, barata, ràpida, sense dolor, sense punts, efectiva, sense complicacions i definitiva. Consisteix en l'oclusió dels deferents utilitzant per a això unes pinces especialment dissenyades a la Xina que fan la intervenció molt més segura i senzilla. Vam introduir la vasectomia sense bisturí a Europa en 1994, amb el Dr. Philip Li.

Posteriorment, aconseguim l'administració d'anestèsia sense agulles per a la vasectomia, gràcies a un instrument injector d'anestèsia a pressió anomenat "Madajet".

Què has de saber abans de la VSBA?

La vasectomia impedeix que tinguis més fills, però no canviarà res respecte a la teva vida sexual anterior. No afectarà, per tant, a la teva ejaculació.

És molt important que sàpigues que durant un temps has de tenir precaució en les teves relacions fins a la següent anàlisi que confirmi que ja no pots tenir fills.

Finalment, has de tenir en compte que es tracta d'una petita intervenció i que durant 7-10 dies, hauràs d'evitar esforços físics i activitats que puguin ser de risc durant aquest període, com per exemple anar amb bicicleta.


Imatge | Freepik.esEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.