Saltar al contingut

Què és l'endometriosi?

S'estima que 1,5 milions de dones a Espanya i prop de 176 milions a tot el món pateixen endometriosi, una malaltia moltes vegades infradiagnosticada, ja que algunes dones no presenten símptomes. D'aquestes, s'estima que el 30-50% són estèrils.

endometriosisendometriosis

L'endometriosi és una malaltia ginecològica crònica en la qual es produeix una situació anòmala: la implantació i el creixement benigne de teixit de l'endometri fora de l'úter, fet que dona lloc a una reacció inflamatòria.

Quines zones es poden veure afectades per l'endometriosi?

Les zones que poden veure's afectades per aquesta patologia amb més freqüència són altres estructures reproductives, generalment els ovaris, però també podem trobar-la en les trompes de Fal·lopi, la vagina i, fins i tot, en el peritoneu o el tracte gastrointestinal i urinari (encara que és menys freqüent).

El pronòstic de l'endometriosi

Les lesions que produeix l'endometriosi tenen un pronòstic incert, ja que poden romandre estables, progressar, i fins i tot retrocedir.

Malgrat que socialment l'endometriosi continua sent una gran desconeguda, s'estima que afecta al voltant de 1,5 milions de dones a Espanya i sobre176 milions a tot el món. Sabem també que aquestes xifres poden quedar-se curtes, ja que hi ha un alt grau d’infradiagnòstic, en haver-hi moltes dones asimptomàtiques.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Endometriosi sense símptomes

Algunes dones amb endometriosis no presenten símptomes i són diagnosticades durant un procés quirúrgic abdominal per alguna altra causa. Les persones expertes assenyalen que el fonamental és conscienciar dones i sanitaris que estiguin alerta davant qualsevol símptoma anòmal i així evitar que es retardi el diagnòstic, que comporta un empitjorament de la salut i de la vida de la pacient.

Endometriosi i esterilitat

S'estima que el 30-50% de les dones amb endometriosis són estèrils, per aquest motiu des de la unitat de Reproducció Assistida del Campus Quirónsalud Barcelona, aconsellem que aquelles pacients diagnosticades d'aquesta patologia no triguin a consultar quan no s'aconsegueixi l'embaràs espontani.

En les nostres unitats de reproducció us ajudarem en el diagnòstic, seguiment i, si és necessari, tractament per a aconseguir un embaràs.

El Centre Mèdic Teknon

La Unitat de Reproducció Assistida Teknon del Centre Mèdic Teknon, així com totes les instal·lacions, estan acreditades amb el segell "Applus hospital segur" des del mes de maig de 2020, que garanteix que compleixen tots els estàndards exigits davant la pandèmia, i l'adaptació dels protocols indicats per les autoritats sanitàries nacionals i internacionals per a una atenció segura.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.