Saltar al contingut

Vacunació Covid-19 i tractaments de fertilitat, tot el que necessites saber

La campanya de vacunació continua a Espanya i des de fa prop de dos mesos les persones d'entre 25 i 45 anys ja poden fer-ho. Però, què ocorre si penseu iniciar un procés de fertilitat o esteu immersos en un d'ells? La vacunació contra el SARS-CoV-2 és compatible amb un procediment de fecundació assistida. T'explico el perquè.

vacuna-fertilidad-embarazo-teknon-barcelonavacuna-fertilidad-embarazo-teknon-barcelona

És entre els 25 i els 45 anys l'edat en què es busquen i produeixen més embarassos, també en la qual són més freqüents les visites als centres especialitzats en reproducció assistida, justament la nova franja d'edat de vacunació de la Covid-19.

Vacunació Covid-19 i fertilitat

Quant a la fertilitat, existeixen diverses informacions que la relacionen amb la vacuna contra la Covid-19. Hem de dir que haver passat la malaltia o a un procés de vacunació, no afecta l'estat de la reserva ovàrica. Per aquest motiu, les possibilitats d'èxit del tractament reproductiu no es veuen alterades.

Tractaments de fertilitat i vacunació de la Covid-19

Segons la Societat Espanyola de Fertilitat, davant la vacuna contra el SARS-CoV-2 no és necessari interrompre el procés d'estudi, estimulació ovàrica o generació d'embrions. Encara que cada cas és diferent i ha de ser analitzat.

Vacunació Covid-19 en el procés de reproducció assistida

Pfizer i Moderna

Les recomanacions indiquen que les dones que vagin a rebre la primera dosi de les vacunes Pfizer o Moderna o estiguin a l'espera de la segona dosi, no han d'esperar-se completar la pauta per a començar el tractament.

AstraZeneca

Quant a la vacuna d’AstraZeneca, com a mesura de precaució, haurien d'esperar-nos almenys 2 setmanes des de la seva administració per a l'inici del tractament.

Si t'has quedat embarassada després del procés de reproducció assistida, tan sols es disposen dades del segon i tercer trimestre, per la qual cosa recomanem en consens amb el teu obstetra, posposar la vacunació més enllà de la setmana 20.

Efectes de la vacunació de la Covid-19 en l'embaràs

Les autoritats sanitàries indiquen que no hi ha risc que les vacunes constituïdes per ARNm (Pfizer o Moderna) per si mateixes, comportin efectes negatius sobre l'embrió.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

El Centre Mèdic Teknon

La Unitat de Reproducció Assistida de Centre Mèdic Teknon, així com totes les instal·lacions, estan acreditades amb el segell "Applus hospital segur" des del mes de maig de 2020, que garanteix que compleixen tots els estàndards exigits davant la pandèmia, i l'adaptació dels protocols indicats per les autoritats sanitàries nacionals i internacionals per a una atenció segura.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.