Saltar al contingut

Comença la Setmana de la Lactància Materna!

Una setmana destinada a conscienciar la població sobre els beneficis de la lactància materna per al bebè i per a la mare.

Lactancia materna teknonLactancia materna teknon

Sabies que alletar al bebè durant la primera hora de vida pot prevenir fins al 22% de les morts neonatals? Si parlem dels primers anys de vida, en els menors de 2 anys, la lactància materna té més beneficis potencials sobre la salut del nen que altres intervencions potencials. Finalment, cal destacar que la lactància materna evita 1,4 M de morts en nens menors de 5 anys. Avui t'explico els beneficis de la lactància materna per al bebè i per a la mare.

Beneficis de la lactància materna per al bebè

La interacció per a la mare i el bebè durant la lactància materna té repercussions positives per a la vida del nen pel que fa a l'estimulació, la conducta, la parla, la sensació de benestar, la seguretat i la forma en la qual el nen es relaciona amb les altres persones.

La llet materna és l'aliment que millor s'adapta a les necessitats del nounat, el més equilibrat i el que digereix millor. A més, el protegeix d'unes certes infeccions i ajuda a reduir el risc d'al·lèrgies i algunes malalties, com la diabetis, l'obesitat o la celiaquia.

Beneficis de la lactància materna per a la salut de la mare

La lactància materna contribueix a la salut de la mare, ja que ajuda a reduir el risc de l'hemorràgia postpart. A curt termini, la lactància materna retarda el retorn de la fertilitat i a llarg termini, redueix el risc de diabetis tipus 2, osteoporosi i càncer de mama, úter i ovaris.

Alguns estudis recents parlen de la relació entre el cessament primerenc de la lactància materna i la depressió postpart.

Què passa en els procediments hospitalaris després del part?

Les rutines hospitalàries com la identificació i el test d'Apgar es poden dur a terme amb el bebè sobre la mare, de manera que es conserva el pell amb pell.

El pes, l'administració de la vitamina K, la profilaxi ocular i la vacuna de l'hepatitis B poden esperar fins a dues hores després del contacte pell amb pell, quan ha finalitzat la primera presa de pit.

Finalment, cal explicar que quan és necessari dur a terme procediments que poden resultar més agressius per al bebè, es poden realitzar mentre el bebè està prenent el pit, ja que això redueix el dolor i l'estrès.

Sabem que de vegades no resulta fàcil, per això t'oferim alguns consells que t'ajudaran amb la lactància materna. I si veus que necessites ajuda, no dubtis a contactar amb el nostre personal d'infermeria del Servei Maternoinfantil.

Demana cita. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaDemana citaEste enlace se abrirá en una ventana nueva

Tenir el teu fill/filla a Centre Mèdic Teknon

En Centre Mèdic Teknon impulsem el vincle maternofilial des del primer moment, mantenint al nounat sempre al costat de la mare. D'aquesta manera s'afavoreix el contacte entre tots dos, "pell amb pell", des del moment immediatament posterior al part.

El Servei Maternoinfantil Este enlace se abrirá en una ventana nuevacompta amb un equip assistencial qualificat que atén totes les necessitats de la mare i el bebè durant la seva estada.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.