Saltar al contingut

Què és l'ambliopia o ull gandul?

L'ambliopia o ull gandul és la causa més freqüent de pèrdua visual en la infància. Diagnosticar-la a temps és clau, ja que pot afectar el desenvolupament visual en la infància, al rendiment escolar i a l'activitat diària.

POSTER-AMBLIOPIA Fernandez-agrafojo-teknon. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaPOSTER-AMBLIOPIA Fernandez-agrafojo-teknonEste enlace se abrirá en una ventana nueva

L'ambliopia o ull gandul és una pèrdua de visió d'un dels dos ulls, que apareix bàsicament en la infància, malgrat que es tracti d'un ull clínicament sa. Sovint passa desapercebuda, ja que no presenta símptomes evidents i perquè el nen o nena no solen mostrar signes d'alarma, ja que continuen veient per l'ull no afectat.

Detectar-la a temps és clau per a començar-la a corregir de manera precoç és de vital importància. Si no es diagnostica i tracta a temps, persistirà en l'edat adulta.

A qui afecta l'ambliopia?

La causa més freqüent de la perduda visual en la infància és l'ambliopia, per això és important el diagnòstic precoç.

Quins són els símptomes?

Normalment no produeix símptomes, ja que el pacient veu al 100% per un dels ulls.

Com es diagnostica?

Amb les revisions oftalmològiques des de la infància.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CATEste enlace se abrirá en una ventana nueva

En què consisteix el tractament?

Consisteix a diagnosticar la patologia que ho provoca (estrabisme, glaucoma, anisometropia per defectes refractius, etc.)

Es pot prevenir?

Sí, amb un diagnòstic precoç.

El Centre INOF al Centre Mèdic Teknon

El Centre INOF de la Dra. Fernández-AgrafojoEste enlace se abrirá en una ventana nueva (en el centre Mèdic Teknon) és seu a Espanya de la Campanya de Detecció d'Ambliopia (ull gandul), per a la seva prevenció entre els més joves.

Per aquest motiu, realitza consultes gratuïtes a nens i nenes menors de 18 anys durant els mesos de setembre i octubre.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.