Saltar al contingut

Quines proves covid necessito per viatjar aquest estiu?

La vacunació està permetent que les vacances d'enguany s'acostin més a les de 2019 i ens anima a gaudir de l'estiu i viatjar. Això sí, no hem d'oblidar-nos de les mesures de seguretat: ús de màscares en espais tancats i aquells llocs en els quals no es pugui mantenir la distància de seguretat i distància social.

pruebas-covid-viajar-verano-teknon-barcelonapruebas-covid-viajar-verano-teknon-barcelona

Des de l'1 de juliol està vigent el certificat covid, un document digital que facilita la mobilitat de les persones, ja que certifica que:

  • S'està vacunat
  • S'ha realitzat un test el resultat del qual ha estat negatiu
  • S'ha recuperat de la covid-19

Per a viatjar a determinats països és necessari demostrar que s'ha superat la infecció des de fa menys de sis mesos o bé s'està lliure del virus, gràcies a una prova diagnòstica d'infecció activa.

Existeixen diferents tipus de proves.

PCR

Detecta el virus en la fase activa, és a dir, quan la persona presenta símptomes i és potencialment contagiosa.

Aquesta prova detecta la presència del virus SARS-*Cov-2 en les vies respiratòries. Es tracta de la prova de referència en persones amb símptomes compatibles amb covid-19 o en els quals és necessari descartar una infecció activa, per exemple, abans d'entrar en un quiròfan per a una intervenció.

PCR en saliva

Detecta el virus en la fase activa, és a dir, quan la persona presenta símptomes i és potencialment contagiosa.

Aquesta prova detecta la presència del virus SARS-Cov-2 en les vies respiratòries. Es tracta de la prova de referència en persones amb símptomes compatibles amb covid-19 o en els quals és necessari descartar una infecció activa, per exemple, abans d'entrar en un quiròfan per a una intervenció.

Teknon-banner-blog-CAT (1). Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT (1)

Test d'antígens

Detecta el virus en la fase activa, és a dir, quan la persona presenta símptomes i és potencialment contagiosa.

L'antigen de COVID-19 és una prova de diagnòstic directe del virus que detecta partícules estructurals del mateix en mostres respiratòries (hisop nasofaringi). Permet un diagnòstic urgent en pacients amb simptomatologia i els seus contactes.

És una prova d'alta sensibilitat durant els primers dies de la infecció:

  • Del 0 al 3er dia: 100%
  • Del 4 al 7è dia: 90%
  • Serologia post exposició

Detecten que la persona ha passat la malaltia o té el virus des de fa més de 7 dies, gràcies als anticossos que produeix l'organisme quan ha superat la malaltia i el patogen ja no està actiu.

Aquesta prova s'utilitza per a saber si la persona ha passat la malaltia. Detecta anticossos enfront del COVID-2019 (SARS-CoV-2) mitjançant el test de referència (ELISA/Quimioluminiscencia): Immunoassaig quantitatiu i amb marcatge CE.

És possible haver superat la Covid-19 sense desenvolupar anticossos. Un petit percentatge de pacients (entorn del 2-5%) no desenvolupa anticossos, probablement havent eliminat el virus mitjançant una resposta immune cel·lular.

Serologia post vacunació

Aquest test permet conèixer la resposta immunitària produïda per la vacuna aproximadament tres setmanes després de rebre l'última dosi. Consisteix en la realització d'una prova quantitativa d'anticossos (s'identifiquen uns anticossos específics contra la proteïna S del virus).

Per a dur-ho a terme es fa una extracció de sang convencional per a la qual no és necessari acudir en dejú. Aquesta prova permet confirmar si les persones vacunades han desenvolupat immunitat contra la Covid-19.

Proves covid per a viatjar a Espanya

En l'actualitat, per a viatjar dins d'Espanya només existeixen restriccions per a desplaçar-se a les Illes Canàries o Balears, però només als turistes que provinguin de zones amb una incidència acumulada major de 60 casos per 100.000 habitants.

En aquests casos, s'ha de presentar una prova PCR o test d'antígens negatiu, document que no s'exigirà als viatgers que puguin acreditar que hagin passat la malaltia (a través d'un test serològic, per exemple) o que hagin estat vacunats en els 15 dies previs al seu viatge.

Proves covid per a viatjar fora d'Espanya

Les restriccions depenen de cada país, per aquest motiu et recomanem que abans de comprar el teu bitllet, consultis les proves d'aportar i les quarantenes, si s'exigeixen.

Les proves Covid en Centre Mèdic Teknon

T'oferim una completa cartera de proves per al diagnòstic de la COVID-19 que inclou la realització de PCR, Test d'Antígens i Test d'Anticossos, amb un compromís de lliurament de resultats tant en castellà com en anglès en menys de 24 hores.

Aquestes proves es poden dividir en dos grans grups: les que se centren en la detecció del propi virus en mostres respiratòries (PCR i Test d'Antígens) i les que es basen en la resposta de l'organisme a la infecció o a la vacunació i que, per tant, determinen els anticossos que genera el nostre sistema immunològic davant la presència del coronavirus (Test d'Anticossos).

Centre Mèdic Teknon

El Centre Mèdic Teknon és un dels hospitals líders del sector sanitari privat a Espanya gràcies a l'alta qualitat del seu servei mèdic i assistencial que combina l'atenció personalitzada amb el suport de l'última tecnologia.


Ens regim per una rigorosa cultura de gestió de la qualitat, orientada a oferir la millor atenció i satisfacció del pacient amb la màxima seguretat, distintiu que li ha valgut la certificació Applus+ Protocol Segur enfront del COVID19Este enlace se abrirá en una ventana nueva.


Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.