Saltar al contingut

Reproducció assistida per a pacients amb miomatosis uterina i adenomiosi

Explorem com la miomatosi uterina i l'adenomiosi afecten la fertilitat i les solucions efectives disponibles, també la fecundació in vitro (FIV), especialment dissenyades per a superar aquests reptes.

miomatosismiomatosis

Tractaments de reproducció assistida en pacients són miomatosi uterina i adenomatosi

Per a entendre en què consisteixen aquestes dues malalties ginecològiques, és important saber que l'úter té dues capes: l'endometri i el miometri. El primer és la capa interna de l'úter i exerceix un paper crucial en el cicle menstrual. Cada mes, es prepara per a un possible embaràs, i si aquest no ocorre, es rebutja i provoca la menstruació. Mentre que el miometri, és la capa muscular que durant l'embaràs facilita el creixement del fetus i responsable de les contraccions uterines durant el part.

La miomatosi uterina i l'adenomiosi són condicions que afecten moltes dones, i plantegen interrogants sobre el seu impacte en la fertilitat i la possibilitat de sotmetre's a tractaments de reproducció assistida (TRA). En aquest article, explorem detalladament aquestes dues afeccions i les opcions disponibles per a les dones que busquen ser mares

Miomatosi uterina i l'adenomiosi

L'adenomiosi, sovint anomenada "endometriosi interna", implica la presència de teixit endometrial en la capa muscular de l'úter. Generalment, desapareix amb l'arribada de la menopausa. D'altra banda, la miomatosi uterina es refereix al creixement de fibromes, tumors benignes en el múscul uterí. Malgrat ser diferents, ambdues estan situades en el miometri.

L'adenomiosi pot afectar negativament la fertilitat, ja que interfereix en la implantació de l'embrió i augmenta la complexitat de l'embaràs natural. No obstant això, les opcions de TRA com la fecundació in vitro (FIV) poden contrarestar aquests desafiaments.

Fertility Barcelona

Fertility BarcelonaEste enlace se abrirá en una ventana nueva neix de la unió d'un equip d'especialistes en medicina de la reproducció, que desitgen oferir un servei integral i personalitzat durant els processos de reproducció assistida.

Des de fa més de 30 anys els seus fundadors el Dr. Ramón Aurell, la Dra. Marta Moragas i la Dra. María José Torelló, han treballat en cadascuna de les seves disciplines, Ginecologia de la reproducció i Embriologia, acompanyant a totes aquelles dones i parelles que han necessitat d'aquesta especialitat mèdica per a aconseguir la maternitat, o per a prevenir possibles problemes reproductius per diferents circumstàncies.

Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.