Saltar al contingut

Com es mira la reserva ovàrica?

Conèixer la reserva ovàrica és un procediment molt simple i permet evitar possibles problemes futurs.

Reserva ovárica TeknonReserva ovárica Teknon

La reserva ovàrica és un indicador de la quantitat d'òvuls que té la dona en un moment determinat de la seva vida. Les dones naixemEste enlace se abrirá en una ventana nueva amb una quantitat molt elevada d'òvuls, en la pubertat queden entre 300 i 500.000 òvuls i a partir d'aquest moment la quantitat va disminuint progressivament.

Coneix la teva reserva ovàrica

Conèixer la teva reserva ovàrica és la manera de poder planificar i prevenir possibles problemes de fertilitat. L'edat de la dona és el factor pronòstic reproductiu més important i sabem que a partir dels 35 anys la reserva ovàrica comença a ser limitada. Un bon assessorament et permet conèixer la teva reserva ovàrica i en funció d'això saber si has de tenir més o menys pressa a intentar buscar embaràs, així com prevenir possibles problemes, realitzant una vitrificació d'ovòcits si la maternitat en aquest moment no és possible.

Quin és el procediment per determinar la reserva ovàrica?

Per a avaluar la reserva ovàrica determinem el nivell d'hormona antimülleriana a la sang i realitzem una ecografia amb recompte de fol·licles antrals els tres primers dies de cicle. Amb aquests dos paràmetres podem avaluar si la reserva de la dona és correcta per a l'edat que té i realitzar un consell reproductiu. L'antimülleriana s'obté amb una simple analítica de sang per a la qual no és necessari estar en dejú i l'ecografia es realitza en el nostre centre per un ginecòleg especialista en reproducció.

Teknon-banner-blog-CAT. Este enlace se abrirá en una ventana nuevaTeknon-banner-blog-CAT

Aquelles dones que desitgin la maternitat podran tenir una orientació sobre si han de començar a buscar embaràs amb més o menys pressa i aquelles que no es plantegin la maternitat en aquest moment, podran rebre consell sobre la vitrificació (congelació) d'ovòcits.

Conèixer la reserva ovàrica és un procediment molt simple i permet evitar possibles problemes futurs.

Reproducció assistida, ginecologia i obstetrícia Centre Mèdic Teknon

Liderat pel Dr. Aurell i la Dra. Beguería, l'equip mèdicEste enlace se abrirá en una ventana nueva que compon aquest consultori és especialista en ginecologia, per la qual cosa et podran assessorar i recolzar en qualsevol etapa de la vida.


Insertar comentario

Demana cita sense compromís

Recibe puntualmente en tu correo, noticias y recomendaciones de salud, para ti y los tuyos.